HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Zagrebački vatrogasci pozivaju na edukativne Dane otvorenih vrata

Cilj ove hvalevrijedne akcije je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih

JVP Zagreb

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Ako imate ikakvih nedoumica kako korisno provesti s djecom vrijeme u ovu subotu 1. listopada, i da još pritom svi nešto zajedno i naučite, odlazak u Savsku 1. u Zagrebu, na Dane otvorenih vrata i druženje sa zagrebačkim vatrogascima, bit će pravi pogodak!

Cilj ove hvalevrijedne akcije, koja se svakog listopada od 2003. godine održava u vatrogasnoj postaji Centar Zagreb, je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih, u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara i drugih vremenskih nepogoda.

- Dan otvorenih vrata se sastoji od niza interaktivnih radionica: kako preživjeti požar, kako gasiti požar i kako ga ne gasiti, vožnja u kanaderu, vatrogasnom vlakiću i mnogim vatrogasnim vozilima pa i vatrogasnom čamcu, upoznajte i našu opremu za spašavanje iz ruševina i s visina, utrkujte se s nama u brzom oblačenju, kuglanje s vatrogasnim cijevima, igrajte Jengu s opremom za spašavanje iz prometnih nesreća, upoznajte našu maskotu Hrabrog Hrvoja i naše Minione, zaronite s našim roniocima, a pripremili smo za vas i mali poklon - poziv je JVP Zagreb svim ljudima dobre volje da dođu u Savsku 1. između 9 i 15 sati u subotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:39