'Zagrebom vlada HDZ-ova i SDP-ova građevinska mafija'

ZAGREB - Zelena akcija i Pravo na grad preuzeli su na trenutak ulogu policije, pa su tako zgradu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva opasali 200 metara dugom trakom na kojoj je pisalo “Mjesto zločina”.



U trenutku dok su prosvjednici u zelenim kabanicama razvlačili traku, u zgradi Ministarstva u Ulici Republike Austrije, upravo se održavao sastanak ministrice Marine Matulović - Dropulić i njenog srpskog kolege Olivera Dulića.  Iznenadna akcija, za koju su znali samo novinari, nije bila prijavljena policiji, jer kako su objasnili iz ovih udruga, za 20-tak prosvjednika nije bilo potrebno prijavljivati skup.













Na ovakav potez, odlučili su se jer smatraju kako nadležno Ministarstvo nije napravilo ništa da spriječi devastaciju Donjeg grada, prvenstveno misleći na kontroverzni projekt izgradnje Life style centra na Cvjetnom trgu, poduzetnika i investitora Tomislava Horvatinčića.



- Gradom vlada esdepeovsko - hadezeovska građevinska klijentela, a institucije sustava služe kriminalnoj devastaciji i otimačini prostora. Ovo Ministarstvo ne vrši kontrolu i nadzor zakonitosti, već sudjeluje u organiziranoj otimačini javnog prostora na Cvjetnom trgu - rekao je okupljenim novinarima voditelj inicijative Pravo na grad, Teodor Celakoski.



Uz njega, svoje nezadovoljstvo iskazali su i predsjednik Zelene Akcije Tomislav Tomašević, Vera Petrinjak - Šimek, te članica odbora Kriznog stožera za Cvjetni trg, psihologinja Mirjana Krizmanić. Prozvano Ministarstvo odbilo se očitovati o ovom kratkom prosvjedu.




Goran Penić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:22