NOVI PROBLEMI

Zagrepčani bijesni zbog ‘inventivne‘ metode skupljanja otpada: ‘Zašto se smeće iz kanti danima skriva u grmlju?‘

U zadnje vrijeme vreće za smeće gomilaju se po 4-5 komada na hrpi, nakon čega dolazi kamion i odvozi ih

Otpad u Zagrebu

 Jutarnji.hr

Iako je Grad Zagreb dobio izrazito ekološki svjesnu vlast, ne čini se da se metodologija zbrinjavanja otpada naročito poboljšala. Štoviše, stanovnici pojedinih naselja u Novom Zagrebu primijetili su neke neobične „inovacije“ kad je u pitanju skupljanje otpada u gradskim parkovima. Primjerice, već neko vrijeme šetači u Parku mladenaca pitaju se zbog čega vreće sa smećem iz kanti ne odvoze odmah nego ih prvo danima skrivaju u grmlju.

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr
image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr

U pravilu kad na jednoj „skrivenoj“ lokaciji skupe 4-5 smeća, odvoze ih tek tada. „Mali“ je problem u tome što vrane, koje su vrlo inteligentne ptice, lukavo prate „inovativnu“ politiku zbrinjavanja otpada te rastrgaju vreće te iz njih vade jestive otpatke.

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr

Zapravo, vrane k'o vrane ponekad se samo igraju smećem, bez obzira na to mogu li ga pojesti ili ne. Posljedica takve „inventivne“ politike prikrivanja otpada u grmlju rijetko je viđena količina raznih otpadaka u Parku mladenaca, a šetači počinju strahovati da će im na glavu pasti neki komad smeća koje su vrane odnijele na grane (npr. ostatci plastičnog pakiranja sa sirnim namazom).

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr
image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr

Evo nekoliko današnjih primjera skrivanja vreća za smeće u Parku mladenaca. Vodite računa da je to početak „procesa“ jer se u zadnje vrijeme vreće za smeće gomilaju do po 4-5 komada na hrpi, nakon čega dolazi kamion i odvozi ih. U međuvremenu se park pretvara u carstvo razbacanih vrećica, ostataka hrane i vrećica s psećim kakicama.

image

Otpad u Zagrebu

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:59