SAMO ZA NATJECATALJE

Zagrepčani i turisti na Snježnu kraljicu ne mogu žičarom, voze autobusi; Sindikat: ‘To je suluda odluka!‘

‘Žičaru su građani Zagreba čekali godinama i sada kad bi ista bila u funkciji korisnicima, vlast na Sljeme i dalje šalje autobuse‘
 Goran Mehkek/Cropix

Svjetska skijaška karavana je stigla u Zagreb. Na Medvednici će se danas i sutra voziti dvije utrke ženskog slaloma u sklopu Svjetskog skijaškoga kupa. Iako se na Sljemenu očekuje više tisuća gledatelja, oni do vrha Zagrebačke gore neće moći doći žičarom, kako su objavili iz Grada, zbog zahtjeva organizatora da se njome prevoze samo natjecateljske ekipe.

Ipak, ZET ostaje partner "Snježne kraljice" jer sudjeluje u prijevozu putnika autobusima do Sljemena. Takva odluka nije se svidjela Sindikatu radnika javnog gradskog prijevoza Republike Hrvatske koji su je u svojem priopćenju nazvali "suludom".

- Žičaru su građani Zagreba čekali godinama i sada kad bi ista bila u funkciji korisnicima, aktualna vlast na Sljeme i dalje šalje autobuse koji nisu predviđeni na brdske vožnje, znači uništava ih. Naravno, ti autobusi nedostajat će u svakodnevnim gradskim linijama - navode u priopćenju.

Sindikat u nastavku podsjeća kako je žičara svojim radom ne može pokriti trošak održavanja dodajući kako je suludo ne uzeti novac kad se nudi prilika. Ustvrdili su i kako se očito ne štedi jer će Žičara Sljeme raditi u dvije smjene na danima utrke, a troškove će generirati i prijevoz gledatelja autobusima, plaćanje zaštitara i uključenih radnika.

Gradsku vlast krive za gubitke u ZET-u.

- Sukladno takvim odlukama, naravno da neće biti novca za plaće podcijenjenih radnika ZET-a, neće biti novca za održavanje tramvaja i autobusa, za rezervne dijelove i slično - tvrde iz Sindikata radnika javnog gradskog prijevoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:35