‘NE DAMO JABUKU‘

Zagrepčani se organizirali i crowdfundingom dosad skupili 8.000 eura za otvaranje kultnog kluba

Građanska inicijativa javit će se na objavljeni natječaj Grada Zagreba, a ako ne uspiju, novac vraćaju uplatiteljima
Deložacija Jabuke
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zagrebački klub Jabuka desetljećima je jedan od simbola metropole, mjesto na kojem su se okupljali oni željni dobre glazbe, rockeri, darkeri... Najstariji je to zagrebački klub gdje su izlazile generacije i generacije mladih, pa i starijih. Ipak, nakon dugogodišnjeg spora s Zradom Zagrebom, Jabuka je krajem ove godine zatvorena i deložirana uz prisustvo policije. No, grupa građana odlučila je kako ne žele da se to dogodi te su odlučili prikupiti sredstva kako bi kultni klub ponovno bio otvoren.

- Inicijativa 'Ne damo Jabuku' će pristupiti natječaju Grada Zagreba za najam kluba na Jabukovcu 28, a kako se radi ljubiteljima kluba na Jabukovcu 28, a ne jednostavno ugostiteljima, novac se skuplja crowdfundingom na ovom linku.

Dosad je na linku i na račun udruge INMS prikupljeno oko 8.000 eura, čime se ta inicijativa legitimirala kao fokus okupljanja fanova, ističu.

- Razlog ovakvom skupljanju sredstava je "statement" - ovo je fanovska stvar a ne poduzetnička akcija. U slučaju da inicijativa 'Ne damo Jabuku' ne dobije natječaj, sav se uplaćeni novac (minus bankovne, PayPal i GoGetFunding provizije) vraća donatorima - dodaju.

Izvjesno je da će biti nekoliko ponuđača na natječaju koji se zatvara u petak, pa se tako nadaju da će klub na Jabukovcu nastaviti život kao alternativni rock i kulturni klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:14