MARIJAN PAVLIČEK

Zamjera im što nisu organizirali doček za vaterpoliste: ‘Anacionalna skupina iz Možemo! ne osjeća bilo naroda‘

Dodao je da su sportaši najveći promotori i veleposlanici hrvatske države jer zahvaljujući njima velik dio zemalja zna za Hrvatsku

Marijan Pavliček

 Damjan Tadic/CROPIX

Zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček u srijedu je u Saboru prozvao stranku Možemo! nazvavši je "anacionalnom skupinom" jer u Zagrebu nije organizirala doček Hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

"Vaterpolisti, nažalost, nisu zaslužili doček koji doliči svjetskim prvacima i to zahvaljujući ekipi iz Možemo!", rekao je Pavliček (HS) tijekom slobodnog govora, reagirajući na izostanak dočeka zlatnih vaterpolista na glavnom trgu u Zagrebu, u kojem su vladajući Možemo!.

Dodao je da su hrvatski sportaši najveći promotori i veleposlanici hrvatske države jer upravo zahvaljujući njima velik dio zemalja zna za Hrvatsku.

"Hrvatska je od svog osamostaljenja sportska velesila, nema sporta u kojem nismo osvajali medalje, na europskim i svjetskim prvenstvima", istaknuo je Pavliček dodavši kako ti sportski uspjesi dolaze još više do izražaja jer Hrvatska ima svega 3,8 milijuna stanovnika.

Zastupnik HS-a kaže i da "anacionalna skupina iz Možemo! ne osjeća bilo hrvatskog naroda, ne osjeća da je indeks sreće hrvatskog naroda najveći u razdoblju kad hrvatski sportaši osvajaju svjetska ili europska prvenstva".

Dodao je da su možemovci u stanju organizirati prosvjede bez ijedne hrvatske zastave i paliti trnjanske krijesove u povodu tzv. oslobođenja Zagreba kad je nekoliko desetaka tisuća Zagrepčana poubijano u nekoliko dana bez ikakovog suda.

"No ta ekipa nije u stanju organizirati veličanstven doček za naše vaterpoliste. To samo pokazuje o kakvoj se anacionalnoj skupini radi", zaključio je Pavliček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:32