INCIDENT NA SKUPŠTINI

Zastupnik Možemo! se ispričao SDP-ovki koju je poslao u tri pi*** materine: ‘Za nas moraju vrijediti viši standardi‘

Incident se dogodio nakon što je Dina Vasić obrazložila SDP-ov amandman na Kodeks ponašanja gradskih zastupnika.

Teodor Celakoski

 Luka Gerlanc/Cropix

Potpredsjednik zagrebačke Skupštine i jedan od vodećih ljudi u Možemo! Teodor Celakoski danas je imao neugodan ispad na sjednici kada je opsovao zastupnicu SDP-a Dinu Vasić.

Naime, Vasić je prošla pokraj Celakoskog koji sjedi u prvoj klupi, a u tom trenutku on je izgovorio psovku, kako je posvjedočio Trpimir Goluža iz Mosta.

Isprika Celakoskog stigla je oko 17 sati i to putem Facebooka.

- Ovim se putem ispričavam zbog svog ponašanja u Skupštini kada sam opsovao sam sebi u bradu, što je nekoliko kolega i kolegica čulo. U tom sam trenutku već bio iscrpljen dugotrajnošću sjednice koja je bila zahtjevna, no ne smatram da je to opravdanje. Griješiti je možda ljudski, ali za sve nas koji reprezentiramo građane moraju vrijediti viši standardi kojih ću se i nadalje držati u Skupštini, kao što sam ih se držao do ove situacije, poručio je kratko putem Facebooka.

Incident o kojemu bruje svi zastupnici dogodio se nakon što je Dina Vasić obrazložila SDP-ov amandman na Kodeks ponašanja gradskih zastupnika.

- Amandman je bio usmjeren prema borbi protiv korupcije, a njime bi se onemogućilo zastupnicima da članstvima u pojedinim radnim skupinama i savjetodavnim tijelima gradske uprave dobivaju određene naknade, te da ne dolazi do preklapanja predstavničke i izvršne vlasti. To smo svi mi iz oporbe podržali, ali ne i zastupnici iz Možemo! koji su bili suzdržani – rekao nam Trpimir Goluža iz Mosta koji je svjedočio incidentu.

- Čuli smo ga kako ju je poslao u "tri p.... materine". Viktor Gotovac (predsjednik zagrebačkog SDP-a op.a.) je tražio prekid sjednice. Ona je prekinuta. SDP-ovci su izašli van, a ja za njima. Celakoski je trčao za njima i objašnjavao da to nije rekao, da bi na kraju priznao kako je uputio tu psovku, ali je tvrdio da nije bila upućena Dini Vasić, nego Gotovcu – kaže Goluža.

Tvrdi kako je tražio od Celakoskog da se ispriča, no da je on to odbijao učiniti.

- Nije se želio ispričati iako je priznao psovku, samo je tvrdio da nije opsovao osobu koja menstruira, nego Gotovca koji ne menstruira. No, to je svejedno neprimjereno ponašanje – ispričao je zastupnik Mosta.

Jedan od SDP-ovaca kaže kako je Celakoskom psovka jedino javljanje gradskoj Skupštini, a tu tvrdnju potvrđuje i službena statistika. Naime, u 13 sjednica u tablici koja bilježi aktivnost zastupnika uz njegovo je ime zabilježeno 0 pitanja i prijedloga, 0 rasprava, 0 povreda poslovnika i 0 replika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:34