ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Zastupnike uznemirila sirena, raspravljalo se i o Holdingu: ‘Huškački se rješavaju bandićevaca‘

Mario Župan (HDZ) pozvao je i da se provjere saznanja da je ravnateljica Zdenka Badovinac smještena u jednom od apartmana MSU-a

Tomislav Tomašević

 Ranko Suvar/CROPIX

Aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je uz kritike oporbe obilježen raspravama o najavljenim otkazima u Zagrebačkom holdingu, a zastupnike je uoči početka uznemirio zvuk nalik sireni koji se u dvorani čuo zbog tehničke pogreške. Zvuk nalik sireni začuo se nakon prve pauze na sjednici i vidno uznemirio prisutne zastupnike, a iz Skupštine se doznaje kako je bila riječ o tehničkoj pogreški.

Među pitanjima na aktualnom satu oporbeni zastupnici ponovno su kritizirali postupak utvrđivanja viška radnika u Holdingu.

Na optužbe potpredsjednika Skupštine Nenada Predovana (Stranka rada i solidarnosti) da se radi o huškačkom rješavanju "bandićevaca", gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio je kako je u procesu sve čisto i temelji se na zakonu.

Odgovarajući na pitanje HDZ-ovog zastupnika Vladimira Ivičeka o statusu drobilica kupljenih za oporabu glomaznog i građevinskog otpada, Tomašević je istaknuo kako je dobivanje dozvola za njihov rad u završnoj fazi.

"Dozvola za drobilicu za građevinski otpad je pri kraju, moguće je da će to biti sljedeći tjedan. I druga dozvola, za glomazni otpad je u završnoj fazi", rekao je Tomašević i dodao da one nisu mogle biti zatražene prije no što ih je dobavljač isporučio. U međuvremenu, koriste se unajmljene drobilice, čiji trošak ne smije biti viši od 200 tisuća kuna, izjavio je.

HDZ-ovca Marija Župana zanimalo je gdje je smještena novoizabrana ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zdenka Badovinac, s obzirom da se radi o osobi iz Slovenije za koju je Upravno vijeće muzeja zatražilo smještaj u gradski stan.

Gradonačelnika je pitao gdje je ona prijavila boravište ili prebivalište, na što mu je Tomašević uzvratio protutužbom da HDZ-ovce i inače zanimaju "boravišta, prebivališta te gradski i državni stanovi".

"Ništa nisam potpisao niti je o takvim stvarima povjerenstvo odlučivalo. Nije u korištenju nijednog gradskog stana", rekao je Tomašević te najavio da se ide u reviziju korištenja gradskih stanova.

Oporbi iz HDZ-a te Stranke rada i solidarnosti poručio je da će se "posebno iznenaditi" kad vide po kojim se osnovama koriste gradski stanovi. Zastupnik Župan je, s druge strane, pozvao da se provjere njihova saznanja da je ravnateljica Badovinac smještena u jednom od apartmana MSU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:09