GASE POSLOVNICE

Zatvorena zadnja banka u zagrebačkom kvartu u kojem živi osam tisuća ljudi: ‘Sve gase, nemamo više ništa‘

Ravnice su donedavno imale dvije banke, plac, praonicu rublja, mljekaru i voćarnu, a danas ništa, kaže stanarka Jadranka

Najbliža poslovnica PBZ-a stanarima Ravnica sada je udaljena kilometar i pol

 Iva Pahlić/

Zatvorena je i posljednja banka na zagrebačkim Ravnicama, zagrebačkom kvartu u kojem živi osam tisuća ljudi. Nakon što je kvart ostao bez Zagrebačke banke, koja se nakon potresa više nije ni otvarala, ista je sudbina dočekala i Privrednu banku Zagreb. Na poslovnici koja se nalazi u sklopu zgrade Kraša, na adresi Ravnice 48, pojavila se obavijest o njenom zatvaranju.

Jadranka, koja na Ravnicama živi preko trideset godina, nije zadovoljna izgledom kvarta u posljednje vrijeme. Bila je višegodišnja korisnica PBZ-a, no nije sigurna hoće li nastaviti s korištenjem njihovih bankarskih usluga, a izrazila je i zabrinutost prema starijim sugrađanima koji su dolazili u banku.

image
Iva Pahlić/

- Kvart je donedavno imao dvije banke, plac, praonicu rublja, mljekaru i voćarnu, a danas nemamo ništa od toga. Kad bi postojali kriteriji za kvart, Ravnice to više ne bi bile. Moramo misliti i na naše starije u staračkim domovima koji su ostali bez banke u blizini. Voljela bih vidjeti kako se oni služe internet bankarstvom zbog kojeg se vjerojatno ove promjene i događaju, rekla je Jadranka.

Korisnici su upućeni na upotrebu poslovnica u blizini. Jedna od njih nalazi se na adresi Maksimirska 108 i od prvotne je udaljena čak jedan i pol kilometar ili deset minuta javnim prijevozom. Druga poslovnica, u kojoj je moguće koristiti uslugu dnevno-noćnog trezora, nalazi se na adresi Dubrava 39 i do nje je potrebno dvadesetak minuta hoda ili deset minuta javnim prijevozom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 23:08