JEZIVE PORUKE NA PROZORU

Završeno opsadno stanje u Kolindinoj zgradi, doznali smo što se dogodilo: ‘Tamo živi jedna podstanarka‘

Iznenada su stubište preplavili policajci i cijeli prostor oko zgrade. Sve se odvijalo na 1. katu - rekla nam je jedna susjeda
Opsada Bauerove ulice
 Snimio čitatelj

Opsadno stanje u Bauerovoj ulici 29, u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, okončano je u petak nakon podneva. Kako doznajemo, jedna žena koja živi u toj zgradi na prozoru svog stana zalijepila je papir s porukom "u stanu su bombe".

Kako smo čuli od prolaznika, ta je osoba prijetila da će se raznijeti i pripadnici ATJ Lučko ušli su u stan, izvukli tu ženu van i spremili je u vozilo hitne pomoći.

- Riješena je situacija, jednoj osobi je pružena odgovarajuća liječnička pomoć, kratko su rekli u policiji koja je dojavu o ovom incidentu dobila oko 10 sati.

Navodno je riječ o osobi koja ima psihičkih problema, kako smo neslužbeno doznali, a na sreću sve je okončano bez opasnosti po stanare i bilo koga od drugih stanovnika.

- Iznenada su stubište preplavili policajci i cijeli prostor oko zgrade. Sve se odvijalo na 1. katu, koliko sam čula u tom jednom stanu gdje živi jedna podstanarka. Ne znam ništa o njoj, ni čime se bavi ni otkad je tu, samo znam da su nam djelatnici Plinare svima zvonili da je isključen plin do daljnjega radi intervencije koja je u tijeku - kaže za Jutarnji jedna stanarka stubišta zgrade koju su u jednom trenutku okružili specijalci i snajperisti.

U vrijeme kada se ova situacija odvijala bivša predsjednica nije bila u zgradi pred kojom se inače nalazi kućica u kojoj je policajac. Naime, Grabar Kitarović je kao bivša predsjednica štićena osoba.

Trenutno je u tijeku očevid i policija ne dozvoljava pristup u zgradu nikome osim stanara. No, situacija se normalizirala i gosti sjede na terasi kafića preko puta ulaza zgrade u kojoj se situacija odvijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:52