POLARNA HLADNOĆA

Zbog najave izrazito hladnog vremena u Zagrebu organiziran dodatni smještaj za beskućnike

Također, zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na Covid-19
Ilustracija
 Goran Mehkek/Cropix

Zbog najavljenog izrazito hladnog vremena od 15. do 25. siječnja u Prihvatilištu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici organiziran je dodatni privremeni smještaj za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja.

Odlazak na smještaj osiguran je organiziranim prijevozom, a polasci autobusa s Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici su od petka, 15. siječnja do ponedjeljka 18. siječnja u 18 sati., izvijestio je u četvrtak zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom 

Navode i kako osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. 

Također, zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na Covid-19  kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru. Iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike, ističe se u priopćenju. 

"Isto tako, u suradnji s Ustanovom 'Dobri dom' Grada Zagreba, a kako bi se osigurao dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja u razdoblju  od 14.  do 25.  siječnja 2021. pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje na lokaciji Branimirova 35, Zagreb. U navedenom razdoblju boravak će biti omogućen u vremenu od 19 do 7 sati", dodaje se.

Redoviti smještaj za beskućnike osiguran je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi 

za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2021 12:56