RADOVI U TIJEKU

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, početak radova za Jadranskom mostu odgođen za subotu

Pješaci i biciklisti za vrijeme radova bit će preusmjereni preko starog Savskog mosta, dok teretna vozila uopće neće moći prometovati

Radovi na Jadranskom mostu u rujnu
 

 Damir Krajac/Cropix

Radovi na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta trebali su započeti s današnjim danom, no početak radova odgođen je za subotu 14. siječnja. Razlog odgode su nepovoljni vremenski uvjeti zbog kojih je bilo nemoguće iscrtati horizontalnu signalizaciju, poručili su iz Grada.

Dok su radovi u tijeku, promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog izvođenja radova, odnosno sanacije prijelaznih naprava i održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta.

- Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake. Radi se o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta, napisali su iz Grada.

Dodali su da se takva regulacija pokazala protočnom zbog čega istu protočnost očekuju i sada. Pješaci i biciklisti za vrijeme radova bit će preusmjereni preko starog Savskog mosta, dok teretna vozila uopće neće moći prometovati, izuzev vozila javnog gradskog prijevoza.

Da bi se izbjeglo dodatno stvaranje gužvi, predložili su obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode ili Most Mladosti.

Na istočnom vijaduktu obnovljeni su donji i gornji ustroj, oprema prilaznog vijadukta kao i upornjačke prostorije te odvodnja mosta. Vrijednost radova iznosi 4.650.000,00 € od čega se 1.450.000,00 € planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:10