BUDITE STRPLJIVI

Zbog radova u Branimirovoj ulici očekuju se velike gužve, ovo su zaobilazne rute

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen

Građevinski radovi na križanju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama nastavljeni su i tijekom vikenda. Zbog redukcije broja prometnih traka, u oba smjera su nastale gužve

 Darko Tomaš/Cropix

Zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama, promet je na tom području otežan od subote 17. veljače do 11. ožujka, rekli su u petak iz Grada Zagreba.

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se krenulo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, pojašnjavaju u priopćenju iz Grada.

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Bit će zabranjeno prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao i iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug - zapad).

Posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme.

- I dosad smo imali radove na navedenim dionicama, ali trudili smo se da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sad moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na 1. etapi produžene Branimirove, objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamolivši sugrađane za strpljenje jer će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preko Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelove do Ulice kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje Javora i Čulinečke.

image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix
image
Darko Tomaš/Cropix

ZET objavio promijenjene trase

I ZET moli korisnike za strpljenje. Autobusne linije 231 (Borongaj – Dubec) i 283 (Dubec – Brestje – Sesvete), od subote do očekivanog završetka radova u četvrtak, 7. ožujka, prometovat će djelomično izmijenjenim trasama. Autobusna stajališta Branimirova – Škrnjugova (smjer Zagrebačka cesta) i Branimirova – Zagrebačka neće biti u funkciji kao ni Ulica Kaktusa 34, Ulica Kaktusa 47 i M.O. Novo Brestje. Bit će uspostavljena stajališta Zagrebačka 94 i Zagrebačka 103.

Linija 231:

Borongaj – Ulica Divka Budaka – Ulica kneza Branimira – Ulica Roberta Škrnjuga – Dubec

Dubec – Ulica Roberta Škrnjuga – Ulica kneza Branimira – i dalje redovnom trasom prema Borongaju

Linija 283:

Dubec – Ulica Dubrava – Zagrebačka cesta – Ulica Branke Krizmanić – i dalje uobičajenom trasom prema Sesvetama

Sesvete – Zagrebačka cesta – Brestovečka cesta – Vinogradska ulica – Rebro - Brestovečka cesta – Ulica Krste Hegedušića – Delec – Brestovečka cesta – Zagrebačka cesta – Ulica Dubrava – Dubec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 06:34