ZATVORENO ZA PROMET

Zbog remonta pruge, posebna regulacija prometa na dionici Podsused TV – Zaprešić

Radovi na obnovi pružne dionice Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof, koji su u tijeku, vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a)


 

 Dragan Matić/Cropix

Zbog remonta, desni kolosijek pruge državna granica - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor bit će zatvoren za promet između kolodvora Podsused TV i Zaprešić 25. i 30. studenoga te 1. prosinca od 8,45 do 14,30 sati.

U to vrijeme vlakovi će voziti jednim kolosijekom na relaciji Podsused TV – Zaprešić i obratno te su moguća njihova kašnjenja, izvijestile su u srijedu Hrvatske željeznice uz ispriku putnicima.

Također zbog remonta, desni kolosijek pruge između kolodvora Podsused TV i Zaprešića bit će zatvoren za promet od 26. studenoga u 9,40 sati do 30. studenoga u tri sata.

Popis vlakova koji u tom razdoblju neće voziti na relacijama Zagreb Glavni kolodvor – Zaprešić i obratno, Podsused TV – Harmica i obratno, Podsused TV – Savski Marof i obratno, Podsused TV – Zaprešić i obratno, Savski Marof – Zaprešić, Savski Marof – Zagreb Glavni kolodvor i Savski Marof – Harmica te vozni red zamjenskih autobusa na relacijama Gajnice – Zaprešić i obratno, Gajnice – Harmica i Savski Marof – Gajnice putnicima je dostupan na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture (https://www.hzinfra.hr/project/podsused-zapresic/).

Vlakovi će voziti lijevim kolosijekom na relacijama Podsused TV – Zaprešić i obratno te Zagreb Zapadni kolodvor – Zaprešić i obratno. Zbog mogućih kašnjenja, Hrvatske željeznice također se ispričavaju putnicima.

Posebna regulacija prometa nužna je zbog obnove stajališta Kustošija i kolodvora Podsused, radova na gornjem ustroju na poddionicama Zagreb Zapadni kolodvor – Podsused TV i Podsused TV – Zaprešić i na mostu Krapina te zbog radova na obnovi kontaktne mreže na poddionici Podsused TV – Zaprešić i u kolodvoru Zaprešić.

Pružna dionica Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 kilometara i na koridoru je RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi, koji su u tijeku, vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke.

Na pružnoj dionici Zaprešić – Savski Marof radovi su završeni te na njoj vlakovi voze brzinom od 120 km/h, a ponovno su otvorena stajališta Zaprešić Savska, Brdovec i Podsused. Na pružnoj dionici Podsused TV – Zaprešić većina je radova završena (preostali su tek završni radovi na uređenju i radovi na mostu Krapina).

Nakon cjelokupne obnove, čiji se završetak očekuje na ljeto 2022., vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veća, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a omogućit će se i prijevoz većeg broja putnika u dnevnom prometu, ističe HŽ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:00