Zbog svastike policija upala na roštiljadu BBB-a

Četvorica istaknutijih Bad Blue Boysa privedena su zbog napada drvenom letvom na dvojicu policajaca koji su danas kasno poslijepodne na Svetice došli ukloniti nacističku zastavu sa simbolom kukastog križa istaknutu na roštiljadi na kojoj se okupilo stotinjak Bad Blue Boysa.



Kako doznajemo od očevidaca, nakon što je jedan od okupljenih Boysa ugledao policajce koji su im prilazili, odmah je skinuo zastavu i počeo bježati.

Letvom po policajcu



No, kad je ophodnja krenula u potjeru, nekolicina je BBB-a letvom po leđima udarila jednog policajca, a šakama je napala drugoga. Potom je na mjesto događaja stiglo i pojačanje i odvelo četvoricu osumnjičenih na obavijesni razgovor u Policijsku postaju Maksimir. U metežu koji je nastao, mladić sa zastavom je uspio pobjeći.



- Ophodnju smo poslali zbog nekoliko žalbi građana na nesnosnu buku i isticanje nacističkih obilježja, tj. zastave. Osumnjičenik koji je skinuo zastavu nam je pobjegao i za njim još tragamo, a priveli smo četvoricu za koje se sumnja da su napali policajce.

Poslano pojačanje



Odmah smo poslali i pojačanje, ali većih nereda nije bilo. Osumnjičeni će noć vjerojatno provesti u postaji, a zasad je sigurno da će protiv njih biti podnesene prekršajne prijave zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Detalji događaja se još utvrđuju, ali policajci sigurno ne bi reagirali, osim verbalno, da je riječ bila samo o stvaranju buke - komentirali su u PUZ-u. Kako doznajemo od BBB-a, na turniru su sudjelovale 23 ekipe navijača, a zastavu je donijela jedna od njih. - Ima nas različitih, a dečki sa zastavom čak ni nisu članovi Udruge- objasnili su. (S. Š., A. L., Ve. K.,T. N.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:57