OBIJAVIJEST POLICIJE

Zbog utrke WRC-a najavljeni povremeni prekidi prometa u Zagrebu i trima županijama

Utrka Svjetskog prvenstva u reliju, koja se prvi put održava u Hrvatskoj, vozit će se na trasi dugačkoj 1279 kilometara
 Ilustracija/Ranko Suvar/CROPIX

Zbog utrke Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) od 22. do 25. travnja povremeno će se prekidati promet na području triju županija i grada Zagreba, izvijestilo je u utorak Ravnateljstvo policije.

Policija je precizirala da će povremeno prekidati promet za ostale sudionike na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba.

U Ravnateljstvo policije dodaju da su se svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini dionica utrke dužni pridržavati policijskih uputa i naredbi, kao i uputa redarske službe. Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape relija, kao ni u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja, dodaju u policiji.

Policija podsjeća da je tijekom natjecanja obvezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje metar i pol na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabrana grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu.

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana, dok je prijenos uživo svih etapa moguće gledati na službenim stranicama WRC-a.

Utrka Svjetskog prvenstva u reliju, koja se prvi put održava u Hrvatskoj, vozit će se na trasi dugačkoj 1279 kilometara, od kojih 300 kilometara otpada na 20 brzinskih ispita raspoređenih na deset lokacija tijekom triju natjecateljskih dana.

Mapa s terminima i lokacijama zatvaranja prometnica dostupna je na stranici Croatia Rally 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2022 13:26