GORNJOGRADSKA I XVI.

Zbog većeg broja zaraženih učenika, dvije zagrebačke gimnazije prelaze na online nastavu

U srednjim školama je ukupno zaraženo 274 učenika i 44 djelatnika, a u osnovnim je pozitivno 165 učenika i 90 djelatnika
Ilustracija
 Bruno Konjevic/Cropix

Zbog velikog broja učenika s izrečenom mjerom samoizolacije, dvije zagrebačke gimnazije – Gornjogradska i XVI. - prelaze na online nastavu.

U Gornjogradskoj gimnaziji zaraženo je devetero učenika, a mjera samoizolacije izrečena je za 200-tinjak učenika, potvrđeno je iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Nastava za oko 650 učenika odvijat će se u realnom vremenu i u dva turnusa, a trajanje školskog sata vraćeno je na 45 minuta.

Zbog zgrade stradale u potresu, Gornjogradska gimnazija ove je školske godine podstanar u zgradi XV. Gimnazije (MIOC), čiji su učenici nakon dva tjedna online nastave upravo vraćeni u školu. Zbog širenja zaraze, konkretno sedam covid-19 pozitivnih učenika i tri pozitivna nastavnika, MIOC je prebačen na online nastavu 13. listopada, a učenici i nastavnici od jučer su ponovo u školi. Bez podstanara bit će najmanje deset dana.

Zagrebačka XVI. gimnazija na C model nastave prelazi od danas popodne. Prema potvrdi iz škole, zaraženo im je deset učenika, a njih 184 su pod mjerom samoizolacije.

Prema novim podacima Gradskog ureda za obrazovanje, u zagrebačkim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, u samoizolaciji je ukupno 9351 učenik, odnosno dijete. U odnosu na dan ranije, riječ je o 454 slučajeva više. Ukupno je 459 pozitivnih, 33 više no u utorak.

Najviše zaraženih je u srednjim školama (274 učenika i 44 djelatnika), u osnovnim školama pozitivno je 165 učenika i 90 djelatnika. U vrtićima je pozitivno 20-ero djece i 80 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:23