KANDIDAT HNS-A

Željko Uhlir: ‘Smatram da sam od svih kandidata najveći stručnjak za gradsku upravu‘

Dodaje kako se to odnosi na one obrtnike koji žive od dnevnog prometa koji im je pao za više od 30 posto u usporedbi s 2019. godinom
Željko Uhlir
 Nikša Stipaničev/Cropix

Kandidat HNS-a za zagrebačkog gradonačelnika Željko Uhlir predstavio je u subotu tri točke svojeg programa za pomoć zagrebačkim obrtnicima koji žive od dnevnog prometa, a koje bi oslobodio od prireza ako im je promet pao više od 30 posto u usporedbi s 2019. godinom.

Uhlir je novinarima na Cvjetnom trgu rekao da su ih izradili u razgovoru s obrtnicima te gledajući druge zemlje i način na koji su pomogle svojim poduzetnicima.

"Prva točka je oslobođenje od prireza, a odnosi se na sve kojima je promet pao više od 30 posto. Druga točka bi bila organiziranje posebnog poticaja za svaku naplaćenu uslugu, na način da se cijene smanje za jednu četvrtinu usluge, a da grad doda poticaj 50 posto na tu uslugu dnevnog prometa", objasnio je Uhlir.

Dodaje kako se to odnosi na one obrtnike koji žive od dnevnog prometa koji im je pao za više od 30 posto u usporedbi s 2019. godinom.

"Treća točka bi bila potpuna novost, FOI, tako smo ga nazvali, Fond obrtničkih inicijativa po gradskim četvrtima, da se napravi u suradnji s obrtnicima što bi njima trebalo u toj gradskoj četvrti za popularizaciju obrtništva i za približavanje svojim korisnicima", kazao je Uhlir.

Također je najavio i otvaranje gradskog ureda HNS-a na adresi Ilica 61, koji će raditi utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati te će biti dostupan zainteresiranim građanima za iznošenje njihovih problema. "Osobno i ja ću razgovarati s građanima", dodaje.

Uhlir naglašava kako građani ondje mogu iznijeti svoje probleme vezane uz potres, komunalna pitanja te suvlasničke odnose, ali i brojne druge teme u kojima je Uhlir stručnjak.

Na novinarsko pitanje kako vidi svoje izglede na predstojećim lokalnim izborima, Uhlir kaže kako je optimist koji iza sebe ima stranačku infrastrukturu.

"Možemo ponuditi korisno građanima, ja osobno svo svoje znanje i iskustvo. Smatram da sam od svih kandidata najveći stručnjak za Gradsku upravu i za pitanja o onome što je sada temeljno, a to je obnova od potresa", zaključio je Uhlir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2021 01:23