TRAMVAJ KAO TAKSI

ZET: Cijena karte skače na 25 kuna, mjesečni pokaz na 430 kuna? A sve to uz manji broj tramvaja.

Cijena jednokratne karte mogla bi skočiti na 25 kuna, jer je ekonomski opstanak ZET-a moguć jedino s tolikom cijenom. Cijena mjesečnog pokazaa mogla bi porasti na 430 kuna!
Zagreb, 060109.Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic pustio je u promet, stoti niskopodni tramvaj. Voznja je pocela na Remizi a zavrsila na Trgu bana Josipa Jelacica. Foto: Ankica Vrdoljak / CROPIX
 Ankica Vrdoljak / CROPIX

Besplatne karte za prijevoz ZET-om se ukidaju, cijene karata će porasti možda i na 25 kuna, a sve to uz manji broj tramvaja u prometu. Sve su to posljedica saniranja ZET-ovih dugova od milijardu kuna, koji će dakako platiti građani.

Moraju se ukinuti besplatne karte jer Grad više ne može pratiti ovakvu socijalnu politiku, kazao je Dubravko Baričević, direktor ZET-a, a nešto slično je ranije najavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji smatra da je došlo vrijeme da se konačno uvede pravedna raspodjela subvencija i da oni koji imaju više - plate više.

Cijena jednokratne karte mogla bi skočiti na 25 kuna, a cijena mjesečnog pokazaa mogla bi porasti na 430 kuna. Osim toga, broj tramvaja će se smanjiti pa ćemo umjesto svakih pet do 10 minuta, tramvaje čekati 15 do 20 minuta. Naime, voditelj ZET-a gradonačelniku će predložiti novu shemu voznoga reda po kojoj bi se smanjio broj tramvaja u prometu.

Dajte krv za besplatnu kartu

150.000 prodanih karata na mjesec putem SMS-servisa nije dovoljno pa je nova politika kome idu povlastice prilično stroga.

Cijene mjesečnih karata pokušat ćemo rangirati prema imovinskom stanju. Prebivalište će se također uzeti u obzir, zbog prireza koji Zagrepčani moraju plaćati – objasnio je direktor.

Besplatne karte i dalje će imati djeca s poteškoćama u razvoju, invalidi, gluhi i slijepi, djeca poginulih branitelja i davatelji krvi.

Stroži pregled putnika u autobusima

Novosti se uvode i kod autobusa. Zadnja vrata ostat će zatvorena, a vozač će svakog putnika kontrolirati tako da ulazak u autobus više neće biti moguć bez karte.

Nakon sljedeće sjednice Skupštine, zakazane za 30. studenoga,znat ćemo više o cijenama ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:10