POJAČAN PROMET

ZET objavio detalje posebne regulacije javnog prijevoza uoči i tijekom blagdana Svih svetih

Bit će uspostavljene i besplatne izvanredne autobusne linije, a na blagdan Svih svetih primjenjivat će se nedjeljni vozni red

Arhivska fotografija autobusa na Kaptolu

 Damjan Tadic/CROPIX

ZET prema potrebi već uključuje dodatne prijevozne kapacitete na trasama koje prolaze uz veća gradska groblja, a u utorak, 1. studenoga, na Dan Svih svetih, uz posebnu regulaciju javnog prijevoza bit će uspostavljene i besplatne izvanredne autobusne linije.

Tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu u ponedjeljak, 31. listopada, ali će u prometu biti i linija 8, dok linije 1 i 3 neće prometovati, priopćio je ZET.

Nedjeljni vozni red primjenjivat će se u utorak, na blagdan Svih svetih, ali će na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Također, kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Jelačića.

Autobusi će u utorak voziti na izvanrednim linijama: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Mirogoj - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec, Dubec - Markovo Polje i Podsused centar - Poljanica - Gornja Bistra, radi uspostavljanja kvalitetne prometne povezanosti, kažu u ZET-u.

Pritom će linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Mirogoj - Krematorij i Kvaternikov trg - Srebrnjak biti uspostavljene u utorak od 8 do 21 sat.

Na linijama Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Mirogoj - Krematorij autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija.

Linija za Krematorij zaustavljat će na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Vozeći prema Kaptolu, autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije mogu se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra - 072 500 400, poručio je ZET.

Detaljan pregled blagdanske organizacije prijevoza može se naći na ZET-ovim web stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:58