OD SADA 'NA NULI'

ZG HOLDING SE HVALI 'Uspješno smo riješili dug od milijardu kuna'

ZAGREB - Zagrebački holding se s današnjim danom riješio velikih financijskih problema koje su tvrtku kočile u poslovanju i njezinom razvoju, priopćila je danas Služba za korporativne komunikacije Zagrebačkog holdinga.

"Poslovanje Društva od danas je stabilizirano te je sadašnje stanje posljedica niza aktivnosti koje je Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu sa Slobodanom Ljubičićem, uz podršku Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba, uspješno provela u cilju rješavanja dugova Holdinga u visini milijardu kuna", navode u priopćenju.

S tim u svezi u zadnja četiri mjeseca realizirane su mjere financijskog restrukturiranja kako bi se stabiliziralo poslovanje i stvorili preduvjeti za normalno poslovanje: prodaja dijela potraživanja za društvenu infrastrukturu, reprogram dospjelih kratkoročnih kredita, transformacija ugovora o leasingu s produljenjem roka i snižavanjem troška leasinga, sklapanje Dodatka V. Temeljnom kolektivnom ugovoru te reduciranje troškova službenih vozila i reprezentacije.

U Upravi Zagrebačkog holdinga ističu kako je s današnjim danom bitno poboljšan poslovni rejting tvrtke te su na taj način stvoreni uvjeti za otvaranje novih investicijskih ciklusa u Zagrebu.

"Stabilizacija financijske situacije u Zagrebačkom holdingu nije samo veliki doprinos oporavku gospodarstva u Zagrebu, nego će imati dugoročni efekt na oporavak gospodarstva i u čitavoj Zagrebačkoj županiji", tvrdi u priopćenju Služba za korporativne komunikacije Zagrebačkog holdinga.

Time je potvrđena jučerašnja najava predsjednika Uprave Slobodana Ljubičića da bi danas moglo biti objavljeno rješavanje problema duga od milijardu kuna, odnosno da je Holding "na nuli". Također je obećao da Holding više niti jednom dobavljaču "neće biti dužan ni lipe".

Ljubičić je između redova najavio daljnje kresanje prava radnika Holdinga jer je, podsjetivši da je Uprava već ljetos u dogovoru sa sindikatima smanjila prava radnika za 170 milijuna kuna, rekao da će se morati kresati troškove za još toliko ili će morati porasti cijene komunalnih usluga, a za njega je poskupljenje usluga "apsolutno neprihvatljivo".

Ljubičić je jučer najavio i da će idućeg tjedna objaviti tko su novi direktori Holdingovih podružnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:12