StoryEditor
NAKON POTRESA

ZG HOLDING UPUTIO POZIV STATIČARIMA 'Dođite u Ured za upravljanje hitnim situacijama u Zagrebu radi organiziranja pregleda stanja građevina u gradu'

 
Statičari procjenjuju stanje zgrada u centru grada
 Marko Todorov / CROPIX

Snažan potres, magnitude 5,5 koji je u nedjelju u 6:24 uzdrmao Zagreb izazvao je veliku materijalnu štetu na nizu zgrada i privatnih kuća.

Prema prvim informacijama prijavljena su oštećenja na više od 600 zgrada, a njihovo stanje pregledava nekoliko desetaka timova statičara koji utvrđuju jesu li sigurne ili nisu.

Da bi se ovaj vitalno važan posao odradio čim brže i temeljitije, iz Zagrebačkog su holdinga uputili poziv svim stručnjacima statičarima da dođu u Ured za upravljanje hitnim situacijama u Zagrebu radi daljnjeg dogovora i organiziranja pregleda stanja građevina u Zagrebu.

Njihov poziv, objavljen na Facebook stranici ZG Holdinga, ispod prenosimo u cijelosti:

 - POZIV za sve stručnjake statičare iz područja zidane i betonske konstrukcije

Pozivamo sve stručnjake statičare iz Zagreba, iz područja zidane i betonske konstrukcije, a posebno revidente, da dođu u Ured za upravljanje hitnim situacijama u Zagrebu, Branimirova 71b i jave se prof. dr. sc. Josipu Ataliću.

Navedeni stručnjaci neka se jave radi daljnjeg dogovora i organiziranja pregleda stanja građevina u Zagrebu. Molim ih da ponesu sa sobom svoju zaštitnu opremu (šljemovi, rukavice, maske). Tko nema kod sebe opremu dobit će je u Branimirovoj 71b u Uredu za hitna stanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 04:09