PROMJENE

ZG skupština: Smanjene naknade članovima mjesne samouprave i upravnih vijeća

Predsjednik Vijeća gradske četvrti imat će bruto iznos od 4650 kn, potpredsjednik 2565, a član vijeća 1581 kn
Zagreb, 260821.
Stara Gradska vijecnica, ulica Svetih Cirila i Metoda.
3. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba.
Na fotografiji: Josko Klisovic.
 Ranko Suvar/Cropix

Zagrebačka Gradska skupština donijela je u četvrtak odluku o smanjivanju naknada članovima mjesnih samouprava kao i članovima upravnih vijeća ustanova čiji je osnivač Grad Zagreb.

Gradska skupština većinom glasova (26 za, jedan protiv, 12 suzdržano) donijela je odluke kojima se za 40 posto smanjuju naknade predsjednicima, potpredsjednicima i članovima vijeća gradskih četvrti te vijeća mjesnih odbora.

Predsjednica gradskog Odbora za izbor i imenovanja Marija Brajdić Vuković rekla je da su naknade smanjene kao dio racionalizacije troškova.

Prema odluci naknade će se smanjit za 40 posto, te će primjerice predsjednik Vijeća gradske četvrti imati bruto iznos od 4650 kuna, potpredsjednik 2565, a član vijeća 1581 kunu.

Također, predsjedniku, potpredsjedniku ili članu vijeća koji u tijeku mjeseca nije prisustvovao niti jednoj sjednici, neće se isplatiti naknada.

Donesen je i prijedlog odluke o naknadi predsjednicima i članovima tijela upravljanja javnih ustanova kojih je osnivač Grad Zagreb i ustanova nad kojima je Grad Zagreb preuzeo obavljanje osnivačkih prava, a prijedlog je da naknada bude u visini od 250 kuna po svakoj sjednici na kojoj sudjeluju.

Ovom odlukom namjerava se uštedjeti na godišnjoj razini sedam milijuna kuna.

Odluka je donesena većinom glasova - 28 gradskih zastupnika je bilo za, jedan protiv te je 12 zastupnika bilo suzdržano.

Donesena je i odluka da se natječaji za stipendije za izvrsnost, deficitarna zanimanja, za obrazovanje medicinskih sestara i tehničara opće njege te za učenike i studente romske nacionalne manjine, raspisuju najkasnije do kraja studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:16