PRIVREMENO U DUMOVCU

Zmijoljubac s Jaruna koji je pao zbog marihuane: Vratite mi mog Biggieja da ga nahranim kokošima

‘Uredio sam mu sobu, ne hranim ga zečevima jer ih volim‘, kaže 37-godišnjak
piton je privremeno smješten u Azilu Dumovec
 Azil Dumovec

T. M. (37) sa zagrebačkog Jaruna u fokus javnosti dospio je nakon što se prošli tjedan saznalo da je u stanu, osim stabljika marihuane, držao i burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma. Nakon njegova uhićenja, zmiju je privremeno zbrinula ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba. Piton je trenutačno u karanteni, a njegov vlasnik je za 24sata rekao da se zmija zove Biggie i da ima oko sedam godina. Odlučan je u namjeri da ljubimca što prije dovede kući.

- Nije mi to prva zmija, imao sam ih jedanaest. Kad sam je nabavio, imala je 30-35 centimetara dužine i stala je u plastičnu posudu za sladoled. Prvo sam je hranio štakorima. Kako je rasla, nisam je želio hraniti zečevima jer ih volim, nego je svaka dva tjedna hranim zamrznutim pa odmrznutim kokošima - kaže T. M. pa dodaje kako je imao i kraljevskog pitona, koji je prije pet godina preko krova otpuzao susjedi na terasu. Tog istog pitona njegova poznanica svojedobno je odnijela i u jednu zagrebačku bolnicu.

Osim burmanskog i kraljevskog pitona, imao je i dvije boe, četiri kukuruzne zmije te dvije štakorašice. Riječ je o neotrovnim zmijama. Za Biggieja je, kad je prerastao terarij, uredio cijelu sobu, piše 24sata.

Objasnio je i za što koristi biljke zbog kojih mu je na vrata došla policija.

- Te biljke, osim THC-a, sadrže i CBD. Imam nalaz psihijatra u kojemu je navedeno da biljke s CBD-om koristim već godinama za ublažavanje epi napadaja, problema sa spavanjem te bolova u leđima i koljenu jer sam se ozlijedio u prometnoj nesreći nakon pada s motocikla. Ne želim piti tablete, radije prije spavanja zapalim ‘joint’ ili napravim shake od mlijeka i banane u koji dodam vrh svježe odrezan s biljke - rekao je za 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:21