ZVONIMIR TROSKOT

‘Znam za koga ću ja glasati, ali birači Mosta nisu ovce. Neću im davati upute za koga da glasaju‘

Građanima su, kazao je Troskot, važne gradske teme i gledat će što kandidati nude po tom pitanju
 Ronald Gorsic/Cropix

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot gostovao je na N1 i komentirao prvi krug lokalnih izbora. Troskot je kazao kako nije razočaran svojim rezultatom jer je Most imao nekoliko ciljeva koje su uspjele ispuniti.

- Imamo rast od 300 posto u odnosu na 2017. kad nismo imali predstavnika u Skupštini, sada imamo tri. Slična je situacija i u gradskim četvrtima. Jako smo zadovoljni, postali smo važan faktor u zagrebačkoj politici - kazao je Troskot.

Najavio je da će Most biti glasna i gorljiva oporba u Gradskoj skupštini.

- Zagovarat ćemo tržišnu ekonomiju, mislim da ćemo biti jedini tržišno orijentirani u Skupštini. Smatramo da su poduzetnici ključ rasta gospodarstva i u nama će imati partnere. Bili smo pošteni, pravedni, nismo koristili ‘mamce’ na listi, isprofilirali smo nove, mlade stručnjake - kazao je.

Miroslav Škoro u “lovu” je na glasove desnih birača, no izravnu potporu zasad nije dobio od nijednog desnog kandidata na izborima. Troskot kaže da će njegovi birači sami znati odlučiti za koga glasati u drugom krugu.

- Karakteristično za glasače Mosta je da nisu ovce, to su ljudi koji razmišljaju svojom glavom i nisu uvjetovani ničime. Najbolji pokazatelj je da su išli suprotno toku samih anketa po kojoj mi nismo trebali ući u Skupštinu, prepoznali su našu vrijednost. Reći ću im da glasaju po svojoj savjesti. Da razmisle koji je kandidat koji će ih najbolje zastupati. Što se tiče samih stvari, mi smo jasno rekli da se ne slažemo s određenim politikama Možemo!, socijalističkim politikama gospodina Matule i gospođe Borić. Ne govorim da favoriziram bilo koga, nego šaljem poruku biračima da sve ono što smo zagovarali, ćemo nastaviti i u Skupštini - kazao je Troskot.

Kazao je da on zna za koga će glasati, ali ne želi biračima davati inpute. Građanima su, kazao je Troskot, važne gradske teme i gledat će što kandidati nude po tom pitanju.

Razlika između Tomaševića i Škore u prvom krugu bila je veća od 30 posto, no Troskot ističe da je drugi krug nova utakmica.

- Ja to gledam iz sportske perspektive. Bio sam deset godina u Dinamu, igrao sam puno finala, ne bih eliminirao nekog kandidata. Finalima se ne pristupa s visoka, to je nova utakmica, novi su ulozi, nove stvari se unose u političku utakmicu. Možda je tu neka prednost, ali nova je utakmica i ne bih samo tako uzeo priliku Škori da uzme titulu - kazao je Troskot za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:23