SITUACIJA BEZ PRESEDANA

ZAGREBAČKI STOŽER PREDLAŽE RIGOROZNE MJERE PROTIV KORONAVIRUSA Ograničenje radnog vremena trgovina, kafići i restorani neće raditi...

 
Zbog pojave koronavirusa ZET tri puta dnevno dezinficira tramvaje
 Željko Puhovski / CROPIX

Zagrebački Stožer za pripremu aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa predlaže da se hitno uvedu rigorozne mjere - ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova.

U radnom dokumentu odluke o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja, koji bi važio od 16. ožujka do opoziva, stožer osnovan pri Gradskom uredu za zdravstvo predlaže zagrebačkom Gradskom stožeru i Nacionalnom stožeru civilne zaštite ograničenje rada trgovačkih centara i trgovina manje veličine na području Zagreba uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Također, predlaže obustavu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih za dostavu hrane i pučkih kuhinja, a uz maksimalne mjere predostrožnosti i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Predlaže i obustavu rada uslužnih djelatnosti - frizera, kozmetičara, brijača, pedikera, manikera i drugih u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima.

Predviđa se i obustava rada teretana, te sportskih, fitness i rekreacijskih centara, kao i izložbi, revija i sajmova u privatnim i javnim prostorima, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova.

Odluke o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja Grada Zagreba

Povodom novonastale situacije oglasili su se iz Zagrebačkog Holdinga. Točnije, građane su obavijestili da rade sve što je u njihovoj moći da se na što bolji način osigura prodaja i kupovina na zagrebačkim tržnicama.

- Zahvaljujemo se svim zakupcima koji unatoč mnogim problemima rade i danju i noću kako bi osigurali našim sugrađanima neometanu kupovinu potrebnih namirnica.

Tržnice Zagreb surađuju i slijede upute Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a sve obavijesti istaknute su na uobičajenim mjestima na tržnicama. Molimo vas da pratite upute i da ih poštujete.

Apeliramo i na zakupce i sugrađane na odgovorno ponašanje i praćenje uputa Stožera civilne zaštite koji je objavio niz priopćenja vezanih uz organizaciju svakodnevnog života.

Tako štitite i sebe i druge jer samo zajedno možemo osigurati da pazimo na obitelji, prijatelje, susjede i druge sugrađane i da osiguramo nesmetan rad naših tržnica - poručili su iz Holdinga putem Facebooka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:37