SAMO U NEDJELJNOM

Zašili smo šaku mlade Amy koju je umalo otkinuo lavabo dok se na njemu seksala!

 dr. Miroslav Ercegovic / CROPIX

Novozelandska turistica Amy R. (25) zamalo je u noći na četvrtak ostala bez lijeve šake . Amy se nalazila u zahodu jahte Anete, privezane u hvarskoj gradskoj luci. Tamo je bila s britanskim državljaninom J. M. (22). Jahta Anete im ne pripada, pa se pretpostavlja da su potajno ušli kako bi u nužniku jahte pronašli nekoliko minuta privatnosti.

Mladi je par vodio ljubav na umivaoniku dok u jednom trenutku, u vrtlogu strasti, umivaonik pod njima nije puknuo. Krhotine su razrezale Amynu ruku između podlaktice i šake.

- Lijeva joj je šaka bila gotovo otkinuta - svjedoči o težini posjekotine dr. Zdravko Roje, voditelj mikrokirurškog tima koji je šestosatnom zahtjevnom operacijom Amy spasio šaku.

- Sve glavne krvne žile bile su prekinute, svi glavni živci prekinuti, ručni zglob kompletno prekinut, prerezane sve tetive s prednje strane šake koje pregibaju šaku i sve prste. Šaka joj se držala samo na koži s gornje strane ruke, što svjedoči o težini posjekotine - kaže Roje, kirurg na Kliničkom odjelu za plastičnu kirurgiju i opekline splitske bolnice.

Policija doznaje da djevojka i Britanac nisu bili članovi posade Anete, na kojoj je ozlijeđena, nego turisti na brodu Vaska privezanom u ACI-jevoj marini Palmižana koja se nalazi preko puta gradske luke.

Kako su se i zašto našli u nužniku broda Anete, još nije jasno, ali, ekskluzivno doznajemo, s obzirom na materijalne dokaze u zahodu i djevojčine ozljede na bedru i ruci, policija je isključila mogućnost da je mladić tijekom vođenja ljubavi namjerno naudio Amy. Njezin je ljubavnik netragom nestao odmah nakon incidenta.

Amy se tako u četvrtak oko tri sata ujutro našla krvava ispred okupljališta svjetskog jet-seta, hvarskog Carpe Diema. Dalje se sve odvijalo munjevitom brzinom. Ispred Carpe Diema stižu kola Hitne pomoći i prevoze je u Hitnu pomoć na otoku. Zbog ozbiljnosti ozljede po nju ubrzo dolazi helikopter Hrvatske vojske.



Oko 5.30 slijeće na helidrom Kliničkog bolničkog centra Split gdje je čekaju kola Hitne i voze na hitni prijem bolnice na Firulama. Tamo su joj dežurni kirurzi zaustavili krvarenje na jednoj od žila na podlaktici i uputili je, opet kolima Hitne, u bolnicu na Križinama.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U NEDJELJNOM JUTARNJEM

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:48