SUKOB U SDP-u

‘Milan Bandić i Milanović riješit će svoje nesuglasice’

Vika Milanovića i Bandića doslovce je nekidan odzvanjala hodnicima na Iblerovu trgu

ZAGREB - Vjerujem da će Bandić i Milanović naći zajednički jezik i da će uskoro biti sve riješeno - rekao nam je u utorak jedan od bližih Bandićevih suradnika i tako poslao prve pomirljive tonove prema Iblerovu trgu nakon 10 dana uzastopnih svađa oko budućeg predsjednika Gradske skupštine Zagreba.

Na naše pitanje kako će se postići dogovor kada se na svakom sastanku Bandić i Milanović posvađaju, odgovorio je da tu ne vidi problema.

‘Uništava se pobjeda’

- Doći će do sastanka na kojem se neće svađati nego dogovoriti. Što će biti rješenje, ne bih mogao prognozirati. Žao nam je što se ovakva perfektna pobjeda uništava svađama - dodao je naš sugovornik koji je isključio mogućnost nominiranja treće osobe kao potencijalnog predsjednika Skupštine.

No, unatoč ovim pomirljivim tonovima, svađe u SDP-u između ta dva klana sve su žešće i žustrije. Prema nekim informacijama, vika Milanovića i Bandića doslovce je nekidan odzvanjala hodnicima sjedišta SDP-a.

Neke od izrečenih uvreda dospjele su u javnost tako da je tjednik Globus jučer objavio dio izjava s burnog sastanka na Iblerovu trgu.

Milanović je Bandiću, pišu u tjedniku, rekao da je on običan lopov. Bandić mu je na to predbacio da je on podržavao Kregara, a ne njega, dok je predsjednik SDP-a njemu na to odgovorio: “Znaš, ja sam na ovim izborima za tebe glasao dva puta. Jesi li ti, Milane, ikada meni dao svoj glas”.

Dogovor prije izbora

Iz oba tabora, Bandićeva i Milanovićeva, jučer su nam potvrdili da je razgovor tekao baš tim riječima izuzev Milanovićeve optužbe da je Bandić lopov. - Bandić je samo ušutio nakon pitanja o glasanju - dodao je jedan od sugovornika. U Poglavarstvu su nam jučer Bandićevi suradnici ispričali kako problem s Tatjanom Holjevac leži u činjenici da je Bandić s njom koaliciju dogovorio još prije izbora.

- Dogovor je bio da kopiramo situaciju od prije četiri godine izuzev HSS-a. Zbog toga Bandić inzistira na njoj i želi provesti obećanje, nastoji držati do svoje riječi - rekao je jedan od gradskih SDP-ovaca. Po njegovu će se mišljenju situacija razbistriti tek kada se Bandić dogovori s Holjevac o tome što dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:17