ČUDNO BIĆE

FOTO: MORE NA OBALU IZBACILO NEOBIČNO STVORENJE Neke je odmah podsjetilo na vanzemaljca, no čini se da je ipak riječ o ovozemaljskom stvoru

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2018. u 20:26

Facebook

 

More je na obalu Novog Zelanda izbacilo kostur misterioznog stvorenja, piše Daily Mail. Lokalno stanovništvo nema pojma što bi to moglo biti, pa su se za pomoć obratili stručnjacima i društvenim mrežama. Neobičan je stvor pronađen na plaži u Cantenburyju. Čini se da ima dvije noge i rep, nešto nalik krilima, oštre zube i nekakvu izraslinu na glavi.

Slučajna prolaznica Hanna Mary i njezina majka, koje su prve uočile neobičan kostur, ostale su u priličnom šoku kad su ga ugledale. 'Prvo mi je palo na pamet da je riječ o izvanzemaljcu. jako me fascinirao taj prizor', rekla je Hanna.

Niti stručnjak za prepariranje životinja, Chris Lynch, nije znao o čemu se radi pa je fotografije objavio na Facebooku. Uskoro su počeli stizati možebitni odgovori, a više je ljudi zaključilo da je tajanstveno stvorenje zapravo vrsta raže. 'Mislim da je riječ o raži koja živi u velikim dubinama', napisao je jedan komentator. 'Nema šanse da je to riba!', usprotivio se drugi.

Inače, raže su vrsta ribe koje umjesto kostiju imaju hrskavicu i povećane prsne peraje spojene s glavom koje tako tvore tijelo u obliku diska. Kod raže pronađene na obali Novog Zelanda peraje su vjerojatno pojedene pa je riba izgubila prepoznatljiv oblik.

 

Izdvajamo