NEVJEROJATNO

Žena mi je umrla prije dva mjeseca, a ovih sam dana dobio okrutno pismo internetskog giganta, rekli su mi da je njezina smrt kršenje uvjeta korištenja

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 22:37

Facebook

 

Poznati tehnološki div PayPal poslao je skandalozno pismo ženi koja je nedavno umrla od karcinoma u kojemu pojašnjava kako je vlastitom smrću prekršila uvjete korištenja te će kao posljedicu vjerojatno morati pokrenuti pravne radnje protiv nje.

Servis za pružanje online usluga plaćanja i prijenosa novca u međuvremenu je priznao pogrešku ispričavši se njezinom suprugu zbog, kako su to naveli, 'neosjetljive pogreške'. Ističu kako su započeli istragu o tome kako je uopće došlo do takve kardinalne pogreške.

Cijeli slučaj izbio je na vidjelo kada je ožalošćeni suprug odlučio o tome obavijestiti javnost putem BBC-a. Htio je na ovaj način poručiti drugim organizacijama koliko boli i patnje ljudima mogu nanijeti automatizirani odgovori.

Lindsey Durdle umrla je 31. svibnja u dobi od 37 godina.

Godinu i pol ranije dijagnosticiran joj je rak dojke. Kasnije se opaka bolest proširila na pluća i mozak.

Howard Durdle je prije tri tjedna informirao PayPal o smrti svoje supruge. Servisu je poslao kopiju smrtovnice, njezine oporuke i osobne iskaznice, sve kako su tražili.

No, nedavno je primio pismo adresirano na njezino ime.

 

Bilo je naslovljeno riječima: Važno: Pročitajte ovu obavijest pažljivo.

U pismu se navodi kako gospođa Durdle duguje tvrtki 3615 eura te navodi kako je prekršila članak 15.4 ugovora s PayPalom s obzirom da su primili obavijest da je ona preminula. - Za ovo nema pravnog lijeka, navodi se u rješenju.

Gospodin Durdle tvrdi da su mu djelatnici Paypala objasnili kako su moguća tri pojašnjenja za ovakvu poruku: kvar, ljudska pogreška ili upotreba krivog predloška.

Howard Durdle tvrdi da je psihički sposoban odraditi ovakvu papirologiju nakon smrti svoje supruge, ali da je vidio, s obzirom da je član udruge Mladi udovci, da ovakve stvari mogu pojedince potpuno slomiti i izbaciti iz kolosjeka.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo