isprobano

Gorki su vam krastavci? Odgorčite ih u čas posla: postupak će vam možda izgledati čudno, ali djelovat će poput čarolije

 Shutterstock

Čak i ako inače volite gorko, nećete se oduševiti kad zagrizete u gorki krastavac: umjesto osvježavajućeg okusa koji nam tako lijepo prija po vrućinama, neplanirana doza gorčine za čas će vam - zagorčati život. Osim ako znate ovaj mali trik za koji vam neće trebati nikakvi spasonosni sastojci ni sofisticirana pomagala.

Idući put kad krenete čistiti i rezati krastavce, najprije odrežite jedan kraj krastavca pa ga gricnite. Ako nije gorak, nastavite kao što imate običaj, a ako gorčina prelazi vaš stupanj tolerancije, uzmite taj komadić koji ste odrezali s kraja pa njime dobro natrljajte prerezano mjesto. Možda vam se ovaj savjet čini malo čudnim, ali djeluje.

Trljajte sve dok se ne pojavi pjena, to je znak da ste uspjeli izvući gorčinu. Jednostavno, a učinkovito. I to isprobano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
11. srpanj 2025 17:13