
Obožavate pomfit, ali rado biste malo srezali unos kalorija? Uh, ajme vama. Neće vam biti lako. Vrlo je dobro poznato da je najslasniji pomfrit onaj pržen u dubokom ulju. Nećemo se lagati. Srećom, postoji jedna metoda uz koju ćete dobiti vrlo hrskav i ukusan pomfrit bez da potrošite iti jednu kapljicu ulja.
Kako je to moguće?
Trebat će vam prava sorta krumpira, optimalna temperatura i ponešto začina koji će im podignuti okus. Zapravo je vrlo jednostavno: poredat ćete ih u tankom sloju na lim za pečenje i dobro zapeći, no oni detalji koje smo prethodno spomenuli pomoći će vam da približite svoj lažni pomfrit pravome.
Najprije se pobrinite za krumpir: birajte crvene, jer takvi su bolji za pečenje. Dobro zagrijte pećnicu prije nego počnete s pečenjem, jer krumpir želite šokirati visokom temperaturom, baš kao i kad ga bacate u vrelo ulje prilikom prženja.
Krumpire je također potrebno narezati na prutiće podjednake veličine, kako bi se ravnomjerno ispekli, a potrebno ih je u uvaljati u mješavinu dimljene paprike, češnjaka u prahu i luka u prahu. No postoji još jedan presudan korak u pripremi, a za njega znaju samo majstori...
Pomfrit iz pećnice
Sastojci:
1 kg crvenog krumpira
1 žlica luka u prahu
1 žlica češnjaka u prahu
1 žličica dimljene paprike
sol
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na prutiće podjednake veličine. Ubacite ih u lonac hladne vode, a kad voda prokuha, skuhajte ih još oko pet minuta, odnosno dok lagano ne omekšaju (pazite da se ne raskuhaju, moraju ostati čvrsti).
Procijedite ih, uvaljajte ih u mješavinu začina pa ih zatim poredajte na lim obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva Celzija. Pecite ih 25-30 minuta ili dok ne postanu hrskavi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....