ključan detalj

Hrskavi pomfrit bez kapi ulja, da moguće je! Konačno ćete ostvariti ‘nemoguću misiju‘, za ovo znaju samo majstori

 Shutterstock

Obožavate pomfit, ali rado biste malo srezali unos kalorija? Uh, ajme vama. Neće vam biti lako. Vrlo je dobro poznato da je najslasniji pomfrit onaj pržen u dubokom ulju. Nećemo se lagati. Srećom, postoji jedna metoda uz koju ćete dobiti vrlo hrskav i ukusan pomfrit bez da potrošite iti jednu kapljicu ulja.

Kako je to moguće?

Trebat će vam prava sorta krumpira, optimalna temperatura i ponešto začina koji će im podignuti okus. Zapravo je vrlo jednostavno: poredat ćete ih u tankom sloju na lim za pečenje i dobro zapeći, no oni detalji koje smo prethodno spomenuli pomoći će vam da približite svoj lažni pomfrit pravome.

image
Shutterstock

Najprije se pobrinite za krumpir: birajte crvene, jer takvi su bolji za pečenje. Dobro zagrijte pećnicu prije nego počnete s pečenjem, jer krumpir želite šokirati visokom temperaturom, baš kao i kad ga bacate u vrelo ulje prilikom prženja.

Krumpire je također potrebno narezati na prutiće podjednake veličine, kako bi se ravnomjerno ispekli, a potrebno ih je u uvaljati u mješavinu dimljene paprike, češnjaka u prahu i luka u prahu. No postoji još jedan presudan korak u pripremi, a za njega znaju samo majstori...

Pomfrit iz pećnice

Sastojci:

1 kg crvenog krumpira
1 žlica luka u prahu
1 žlica češnjaka u prahu
1 žličica dimljene paprike
sol

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na prutiće podjednake veličine. Ubacite ih u lonac hladne vode, a kad voda prokuha, skuhajte ih još oko pet minuta, odnosno dok lagano ne omekšaju (pazite da se ne raskuhaju, moraju ostati čvrsti).

Procijedite ih, uvaljajte ih u mješavinu začina pa ih zatim poredajte na lim obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva Celzija. Pecite ih 25-30 minuta ili dok ne postanu hrskavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2025 19:21