LJUBAVNI TROKUT

Prevareni suprug osumnjičen za pokušaj ubojstva: ‘Došao je u moju kuću i maltretirao mi ženu! Napao me, a ja sam se obranio nožem!‘

On je bio ljubomoran što je ona došla kod mene čistiti te ju je želio prisiliti da ode iz moje kuće. Napao me i bacao stvari na mene, lončanice i kamenje, te sam ja, da bih se obranio, nasrnuo na njega nožem. Radilo se o manjem kuhinjskom nožu i ja sam se branio, a nisam ja njega napao prvi. To su vidjeli i moja supruga i naše dijete - kazao je B.R. na Državnom odvjetništvu

Očevid u Omišu na mjestu pokušaja ubojstva; Odvjetnik Vinko Gulišija preuzeo je obranu uhićenog muškarca

 Cropix

Nakon privođenja na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Omišu B.R. (61) pušten je da se brani sa slobode. Umjesto istražnog zatvora, određena mu je mjera opreza zabrane približavanja žrtvi T.M. (39), kojeg je u nedjelju ujutro ubo nožem u prsa.

U svojoj obrani B.R. je iznio sve ono što su njegovi susjedi i sumještani govorili odmah nakon krvavog incidenta u ulici Lisičine oko 10.30. Naime, svemu je prethodilo višemjesečno razdoblje puno svađa nakon što ga je napustila 46-godišnja supruga i otišla s njihovo dvoje maloljetne djece živjeti kod T.M.-a.

Osim verbalnih sukoba između bivšeg i sadašnjeg partnera, bilo je i prijavljivanja policiji, i to od strane B.R.-a i njegove bivše partnerice, koja je još uvijek formalno s njim u braku. Ona je jednom prigodom prijavila svoga sadašnjeg partnera T.M.-a da ju je zatočio u stanu zbog ljubomore.

image

Policija vrši očevid na mjestu pokušaja ubojstva, u susjedstvu kuće gdje živi počinitelj

Duje Klaric/Cropix

Nakon toga je i B.R. podnio prijavu policiji i Državnom odvjetništvu da su njegova supruga i djeca zadržani protiv svoje volje. Unatoč prijavi, 46-godišnjakinja je ostala s novim partnerom, ali je povremeno dolazila u Omiš kako bi čistila apartmane na adresi bivšeg partnera.

Tako je i u nedjelju došla s jednim djetetom pomoći B.R.-u u čišćenju, kada je za njom došao T.M. što je privedeni 61-godišnjak opisao prilikom ispitivanja.

– On je bio ljubomoran što je ona došla kod mene čistiti te ju je želio prisiliti da ode iz moje kuće. Napao me i bacao stvari na mene, lončanice i kamenje, te sam ja, da bih se obranio, nasrnuo na njega nožem.

Radilo se o manjem kuhinjskom nožu i ja sam se branio, a nisam ja njega napao prvi. To su vidjeli i moja supruga i naše dijete – kazao je B.R. na Državnom odvjetništvu.

Pokazao je i obrambene ozljede po rukama koje je zadobio kada je T.M. bacao predmete na njega. Nož kojim ga je ubo ima oštricu dužine sedam centimetara, tako da se prvotna prepričavanja da se radi o većem kuhinjskom nožu nisu pokazala točna.

Upravo jer se radilo o manjem nožu, rana koju je zadao T.M.-u bila je lakša tjelesna ozljeda. Ozlijeđeni T.M. nije operiran, ali je zadržan u bolnici na promatranju u slučaju komplikacija.

Zastupanje B.R.-a preuzeo je odvjetnik Vinko Gulišija.

– Kada se sasluša obrana moga klijenta, dobije se drugačija slika. Potpuno suprotna od dojma koji se dobije kada se čuje za sam događaj da je neka osoba ubola drugu nožem i da se tereti za pokušaj ubojstva.

image

Odvjetnik Vinko Gulišija

Boris Kovačev/Cropix

U nastavku postupka dokazi će potvrditi sve što je on iznio u svom iskazu i što je prethodilo samom događaju – kazao nam je odvjetnik.

Omišanin B.R. nije do sada osuđivan, a ni prijavljen ni za prekršaj ni za kazneno djelo. S obzirom na povijest odnosa njega i ozlijeđenog T.M.-a, jasno je zašto tužiteljstvo nije išlo na prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

U nedjelju je sukob počeo u kući B.R.-a, da bi se nastavio vani, pokraj susjedove kuće, gdje je došlo do ozljeđivanja mlađeg muškarca. Susjedi s kojima smo razgovarali nisu mogli vjerovati da je B.R. onaj koji je potegao nož jer ga svi doživljavaju kao miroljubivu osobu, kojoj je obitelj najvažnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:00