A na koju nogu vi ustajete?
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Jutro je ključ

Ako još niste spoznali važnost jutra vrijeme je da se otvorite za nova iskustva

Iskoristite jutro da započnete uspješan dan koji će se brzo pretvoriti u uspješan tjedan i godinu


Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, autorica bloga www.7thsensecoaching.com


Poznate je izreka da se prema jutru poznaje dan. Po tome bi svi moji ljetni dani bili ultra genijalni za razliku od zimskih kada jednostavno - čekam da sve prođe. Ako još niste spoznali važnost jutra vrijeme je da se otvorite za nova iskustva. Naime, upravo jutro je idealno za okvir cijelog vašeg dana.


Mala trening rutina

Svoj dan možete učiniti kreativnijim i efikasnijim, ako ranije ustanete. Isprva mi je to bilo teško, ali onda sam odlučila ustati samo 10 minuta ranije. I to kako bi napravila jednu zanimljivu energetsku qigong rutinu (vježbanje disanja). Nakon toga sam te minute jednostavno razvlačila i danas barem dva puta tjedno ujutro odradim i svoju rutu trčanja i osjećam se cijeli dan produktivnije i bolje. Uvedete li barem malu trening rutinu i u vaša jutra bit ćete zadovoljniji sami sobom. Dnevne obaveze će vam izgledati lakše, a navečer ćete puno bolje spavati.

Najteže zadatke obavite dok ste puni energije i nemojte ih ostavljati za kraj dana. Ako to napravite prvo, ostatak dana bit će puno jednostavniji i opušteniji. Ujutro svi imamo više snage i volje za neugodne stvari. Dobra stvar za jutro je i doza dodatne motivacije. Ja uživam u vikend jutrima kad još cijela obitelj mirno spava. Iskradem se na terasu. U božjem miru pijem svoju prvu jutarnju kavu, lakiram nokte i poslušam neki dobar TED TALK. To je motivacija koja me diže. Iskoristite vaša jutra da se motivirate. Motivacija može doletjeti iz neke dobre knjige, susreta s prijateljima, slušanja dobrih govornika. Odaberite ono što vas može podići na noge.

Ako uz sve navedeno dodate još i poneku jutarnju afirmaciju - uspješni dani redat će se sami od sebe. Naime, afirmacije su rečenice koje ponavljate dok se ne ucrtaju u um. Možda to već i radite, a da toga niste svjesni. Dakle, kad vam to uđu u naviku vaše afirmacije oblikovat će i vaš dan i to na full pozitivan način.

Zato - nemojte cmoljiti kako vam ništa ne ide i iskoristite jutro da započnete uspješan dan koji će se brzo pretvoriti u uspješan tjedan i godinu.

Linker
08. svibanj 2024 08:06