Mandy Parks Photography/Facebook
Pripremite rupčiće

DIRNUT ĆE VAS DO SUZA Prelijepe fotografije žene koja kreće u osobnu borbu protiv raka dojke

Postoje neke priče koje ne poznaju granice, koje treba prenijeti gdje god se i kad god se dogodile, pogotovo kad im je cilj osvijestiti da imamo samo jedan život i da moramo brinuti o sebi.

Tog je dana odjenula svečanu, svijetlo ružičastu haljinu i popravila svoje plave uvojke. On je odjenuo opeglanu košulju i u ruke uzeo buket ruža u boji njene haljine. Držeći se čvrsto za ruke stali su jedno nasuprot drugog na svom omiljenom mjestu gdje ih je čekala fotografkinja koja je cijelu ceremoniju zabilježila fotoaparatom. Nije to bila ceremonija vjenčanja kako bi netko možda pomislio dok ih je gledao kako se očima punih ljubavi gledaju u sumrak dana. Umjesto ljubavnih zavjeta, njih su dvoje razmijenili nešto puno snažnije - dali su jedno drugome potvrdu da će biti zajedno i u najtežim životnim trenucima.

Kelsey i Charlie Johnson samo nekoliko dana ranije suočili su se s teškom dijagnozom. Njoj je, naime, dijagnosticiran karcinom dojke. Pred kemoterapiju, Kelsey je poželjela obrijati kosu kako se ne bi iz dana u dan suočavala s činjenicom da je gubi uslijed terapije. U tome joj je obećao pomoći suprug. Iako će mnogima pogled na ove fotografije natjerati suze na oči, njih dvoje zapravo nisu željeli od toga raditi patetičan trenutak, već svečani čin kojime simbolički pokazuju kako ulaze u borbu za život i ljubav.

I upravo ta ceremonija, puno povjerenja, ljubavi i vjere odvijala se pred objektivom fotografkinje Mandy Parks. Priznat ćete i sami kad vidite njeno djelo da je u svojim fotografijama ulovila svu intimu tih trenutaka, svu nježnost, ljubav, bol i hrabrost.

"Jake žene se ne rađaju takve. Takvima ih čine sve oluje kroz koje prolaze u životu. Kroz bol, greške i tugu dostižemo ponos i snagu. Ne znam tko danas treba vidjeti ovo. Ne znam ni tko je jučer trebao vidjeti. Možda će netko koga znate već sutra dobiti poziv koji je dobila Kelsey. Pokažite im kako snaga izgleda. Dajte im do znanja da nisu sami. Stanite uz njih dok se bore... - napisala je ova fotografkinja na svojoj Facebook stranici dirnuta ovim iskustvom.

Linker
17. travanj 2024 03:53