Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Joga u krevetu: ovi položaji pomoći će vam da razbudite tijelo, da ga opustite i istegnete

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Razbudi se

Čim se probudite, bez dizanja iz kreveta isprobajte ovu sekvencu. Idealna je za buđenje tijela, uma i duha. Razbudit ćete svoje tijelo i pripremiti za dan koji je pred vama. Ove jednostavne vježbe razgibavaju vrat, gornji dio leđa i trup te aktiviraju meridijane nogu. Potaknut će cirkulaciju, ukloniti ukočenost od spavanja te vas pripremiti za nadolazeći dan.


1. Zaklon

Kleknite na krevet, stavite ruke iza sebe s prstima okrenutima u nazad i nježno zabacite glavu. Napravite 3 udaha i izdaha.


2. Mačka

Iz istog položaja malo razmaknite koljena i na njih postavite dlanove. Udahom izvijte trup i zabacite glavu unazad, a izdahom pogrbite ramena i spustite bradu na prsa. Ponovite 5 puta.

3. Istezanje u stranu

Prekrižite ruke i stavite ih iza glave. Napravite udah i izdahom savijte tijelo u jednu stranu. Zadržite položaj i napravite 3 udaha i izdaha. Ponovite na drugu stranu.

4. Istezanje u stranu s ispruženom rukom

Podignite ruke iznad glave i udahnite, izdahom spustite lijevu ruku na krevet i savijte se bočno, a desnu ruku ostavite gore uz glavu. Napravite 3 udaha i izdaha te ponovite sve na drugu stranu.

5. Uvrtanje

Podignite ruke iznad glave i udahnite, izdahom stavite desnu ruku na lijevo koljeno, a lijevu ruku iza sebe i zaokrenite tijelo u lijevo. Zadržite položaj i napravite 3 udaha i izdaha te ponovite na drugu stranu.

6. Hvat noge iz mačke

Uđite u položaj mačke. Podignite desnu nogu u zrak i lijevom rukom uhvatite desni rist. Flektirajte stopalo (usmjerite prste od sebe) i zadržite položaj 3 udaha i izdaha. Ponovite s drugom nogom.

Napomena: pripazite da vam leđa ne propadnu prema podu. Stisnite trbuh prema kralježnici da bi zadržali leđa ravno.


7. Istezanje tijela u dijagonali

Iz položaja mačke, ispružite desnu nogu iza sebe, postavite nožne prste na prostirku. Ispružite lijevu ruku ispred sebe. Raka i noga trebaju biti u dijagonali. Nježno gurajte petu prema podu da produbite istezanje. Zadržite položaj i napravite 3 udaha i izdaha. Ponovite s drugom nogom.

Dobrobiti sekvence: ovi joga položaji pomoći će vam da razbudite tijelo, da ga opustite i istegnete


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
15. travanj 2024 04:36