U IŠČEKIVANJU

Ford najavio električni crossover za Europu: U velikoj se mjeri temelji na Volkswagenu ID.4

Ovaj crossover bit će iznad potpuno električne verzije grsdskog crossovera Puma koju Ford namjerava proizvoditi u Rumunjskoj

Najava Fordovog električnog crossovera

 Ford

Ford je posljednjih mjeseci donio neke složene odluke objavivši planove za prekid proizvodnje Fieste, dok će se veći Focus povući 2025. godine. Neizravna zamjena ovih poznatih modela bit će novi val električnih vozila, počevši s crossoverom srednje veličine. Ford je sada pokazao dio crossovera prije premijere u Europi sljedeće godine.

Najavu je na LinkedInu objavio Martin Sander, generalni direktor tima Ford Model e Europe, dok je pregled u nastavku na Twitteru objavio šef marketinga Forda Europe Peter Zillig. Detalji o EV-u obavijeni su velom tajne, osim činjenice da će se voziti na MEB platformi koju je razvila Volkswagen grupa. Slijedom toga, očekujte da će neke od tehničkih specifikacija biti u skladu s onima iz ID.4.

image

Najava Fordovog električnog crossovera

LinkedIn Screenshot

Ovaj crossover bit će iznad potpuno električne verzije grsdskog crossovera Puma koju Ford namjerava proizvoditi u Rumunjskoj i staviti u prodaju 2024. Marka sa sjedištem u Dearbornu također je obećala sportski crossover i već dostupan Mustang Mach-E. Taj sportski crossover također će biti zasnovan na MEB arhitekturi i mogao bi biti Fordov ekvivalent Volkswagenu ID.5.

Prema onome što do sada možemo vidjeti, Fordov nadolazeći EV će imati robusniji stil od VW ID.4. Čini se da ima kutijasti dizajn, dok VW-ov električni crossover ima zaobljeni oblik. Sudeći prema fotografiji, dizajnerski tim je obavio svoj posao kako bi električnom SUV-u dao prepoznatljiv vizualni identitet.

Potvrđeno je da će crossover srednje veličine nuditi 500 kilometara dometa s jednim punjenjem. Što se tiče Sport varijante, mogao bi dobiti postavku dva elektromotora iz ID.5 GTX-a s oko 300 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:50