pohvalio se na Facebooku

Mate Rimac ne krije ponos: Ovaj Bugatti je najskuplji novi auto ikad na aukciji, upravo plaćen 9,8 milijuna eura!

Poseban Chiron Profilée izrađen za kraj, kombinira eleganciju i trkaći karakter te je posljednji primjerak s kultnim W16 motorom

Bugatti na aukciji

 Mate Rimac Facebook

Na današnjoj aukciji u Parizu jedinstveni Bugatti Chiron Profilée prodan je putem kuće RM Sotheby’s za nevjerojatnih 9,8 milijuna eura neto, ili 12 milijuna eura s porezima. To ga čini najskuplje plaćenim novim automobilom na svijetu na aukciji, a šef Bugattija Mate Rimac nije se propustio pohvaliti tim uspjehom na svom Facebook profilu.

Napisao je - "Svjetski rekord za najskuplji novi automobil na aukciji - 9,7 milijuna € (+ PDV će biti oko 12 milijuna). Čestitke cijelom Bugatti timu! Hvala RM Sotheby‘s! I svaka čast novom vlasniku!

Riječ je o samo jednom izrađenom primjerku Chirona s dodatkom u nazivu "Profilée" koji objedinjuje prednosti za stazu poput modela Chiron Pur Sporta, ali s klasičnom elegantnom karoserijom bez posebnih dodataka.

Jedinstvena je i boja pod nazivom Argent Atlantique plava dok su dijelovi od ugljičnih vlakana na autu lakirana u Bugatti Blu Royal boju.

Profilée je također prvi Chiron koji ima unutrašnjost od ručno tkane kože koja se sastoji od 2500 metara kožnih traka, koje su vidljive na oblogama vrata i središnjem tunelu. Ta završna obrada interijera daje kabini sasvim drugačiji izgled od Pur Sporta presvučenog alkantarom.

image

Chiron Profilee

Bugatti

Najveća brzina Profiléea ograničena je na "samo" 380 km/h, iako je to još uvijek bolje od 350 km/h koje nudi Pur Sport, stotku hvata za 2,3 sekunde, a 200 km/h postiže za nevjerojatnih 5,5 sekundi. Neimenovani vlasnik svakako u vlasništvo dobiva jedan vrlo poseban primjerak Bugattija, posljednji s kultnim 8,0-litrenim quad-turbo W16 strojem.

Podsjetimo, također jedinstveni Bugatti La Voiture Noire kojeg smo prošle godine imali priliku vidjeti uživo na cesti u Hrvatskoj na manifestaciji Supercar Owners Circle,izrađen je u samo jednom primjerku po narudžbi za neimenovanog vlasnika i sve do pojave Rolls-Roycea Boat Taila (28 milijuna eura), bila je riječ je o najskupljem novom automobilu na svijetu koji je nov bio plaćen 17,6 milijuna eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:09