TO SE NE PAMTI!

Milijuni za komad asfalta: Prodaje se najskuplje parking mjesto na svijetu, cijena je vrtoglava!

Komad asfalta nalazi se u Hong Kongu, u izuzetno bogatom gradskom području The Peak na Mount Nicholsonu u Hong Kongu
Parking u Hong Kongu, ilustracija
 Profimedia

Luksuz je relativan i fluidan koncept, a informacija o prodaji jednog parkirnog mjesta za zapanjujućih 1,3 milijuna dolara (8 milijuna kuna) to potvrđuje. Zanimljivo bi bilo znati kakvim vozilom se vozi budući vlasnik, s obzirom na to da će ga parkirati na komad asfalta vrijedan gotovo 10 milijuna kuna.

Taj komad asfalta nalazi se u Hong Kongu, a nebeskom cijenom ostvaren je rekord, kojeg je do sada držao parking prodan u 2019. godini po cijeni od 980.000 dolara (6 milijuna kuna), što je za 320.000 dolara manje nego početna cijena parkinga u Hong Kongu.

image
Mount Nicholson
Profimedia

Parking se nalazi u izuzetno bogatom gradskom području The Peak, u stambenoj zgradi Mount Nicholson, koji uključuje neke od najskupljih adresa u cijeloj Aziji, pa i svijetu. Najam rezidencije u The Peaku košta oko 210.000 dolara mjesečno, što znači da netko plaća godišnji najam od 2,520.000 dolara.

Prema Hong Kong Free Pressu, suosnivač Alibaba Grupe je platio traženu cijenu od 193 milijuna američkih dolara (1 milijarda i 188 milijuna kuna) za jednu nekretninu u The Peaku.

Kad se u obzir uzmu ove cifre, cijena jednog parking mjesta od 1,3 milijuna dolara više ne izgleda toliko velika. Uz to, u Hong Kongu se nalaze neka od najskupljih vozila na svijetu, od kojih većina nosi značke ultraluksuznih marki poput Rolls-Roycea, Bugattija i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2022 15:21