maloserijska fantazija

Nova Huayra R Evo s 900 KS iz atmosferskog 6.0 V12 motora je najsnažniji Pagani ikad

Snažni V12 može dosegnuti vrtoglavih 9200 okretaja u minuti, prenoseći svoju snagu na stražnje kotače

Pagani Huayra R Evo

 Pagani

U svijetu vrhunskih automobila, Pagani je uvijek bio sinonim za ekskluzivnost i performanse. Sada, s najnovijim modelom Huayra R Evo, talijanski proizvođač postavlja novu mjeru u svijetu superautomobila. Ovaj model, s impresivnih 900 KS, predstavlja najsnažniji Pagani ikad proizveden.

Dugačak rep, mogućnost uklanjanja krova, poboljšana karbonska vlakna i nadograđeni V12 čine Huayru R Evo vrhunskim izborom za ljubitelje brzine i luksuza.

image

Pagani Huayra R Evo

Pagani

Horacio Pagani otkriva da su ga inspirirali trkaći automobili dok je oblikovao Huayru R Evo. Vizije trkaćih aero zaslona s utrka IndyCar i nostalgija za trkaćim automobilima s dugim repom "long tail" iz mladosti potaknule su ga na stvaranje ovog remek-djela automobilske tehnologije.

Huayra R Evo zadržava moćni 6,0-litreni V12 atmosferski motor, ali uz niz poboljšanja koje ga čine još snažnijim. Snaga od 900 KS i 770 Nm čini ovaj model najsnažnijim u povijesti Paganija.

image

Pagani Huayra R Evo

Pagani

Uz to, novi V12 može dosegnuti vrtoglavih 9200 okretaja u minuti, prenoseći svoju snagu na stražnje kotače kroz sekvencijalni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

Estetski, Huayra R Evo impresionira svojom novom karoserijom s dugim repom, koja ne samo da poboljšava aerodinamiku, već i povećava potisnu silu za zapanjujućih 45 posto. Sada, uz mogućnost uklanjanja krova, vozači mogu uživati u zvuku V12 motora u punom sjaju.

Osim vanjskih izmjena, unutrašnjost automobila također je poboljšana, nudeći nevjerojatnu kombinaciju vrhunskih materijala i tehnologije.

image

Pagani Huayra R Evo

Pagani

Pagani nije štedio ni na inovacijama. Tehnologija karbonskih vlakana, izvorno razvijena za model Utopia, sada je primijenjena na Huayru R Evo, čineći je 38 posto čvršćom od prethodnika, unatoč smanjenoj težini.

Cijena ovog remek-djela te broj primjeraka koji će se proizvesti još nisu otkriveni, ali oni koji se odluče za Huayru R Evo dobit će priliku sudjelovati u ekskluzivnom programu Arte in Pista. Ovaj program nudi nezaboravna iskustva na nekim od najboljih svjetskih trkaćih staza, uz podršku stručnjaka i tehničara.

image

Pagani Huayra R Evo

Pagani

Horacio Pagani izražava zadovoljstvo što može podijeliti Huayru R Evo s ljubiteljima automobila diljem svijeta, otvarajući novo poglavlje u Pagani priči. Za one koji traže vrhunsku izvedbu i emocije na cesti, Huayra R Evo čeka, spremna da premaši sva očekivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:10