ozbiljan globalni igrač

Nova kineska marka automobila stigla u Hrvatsku: Pogledajte prvi model koji je u ponudi, poznata i cijena

Kompaktni SUV dužine 4544 mm ispod poklopca ima elektrificirani 1.5 T-GDI turbo benzinac

Geely Atlas Pro

 Geely

Do pred koju godinu nezamislivo, međutim, danas na hrvatskom tržištu automobila već egzistira i lijepo posluje više kineskih marki automobila poput MG-a, DFSK Seresa ili Forthinga. Od ovog prosinca s poslovanjem i prodajom automobila kod nas započinje i kineski Geely, jedan od najvažnijih proizvođača vozila u svjetskim razmjerima, istinski div autoindustrije koji globalno godišnje prodaje 10 milijuna automobila diljem svijeta.

Kako bi pobliže upoznali marku treba znati da je Geely već osam godina vlasnik švedskog Volva, većinski vlasnik britanskog Lotusa, vlasnik gotovo 10 posto dionica u Daimleru AG, te je pet uzastopnih godina najprodavanija marka osobnih vozila u Kini. Nadalje, njihovu poslovnu uspješnost potvrđuje i činjenica da se već 11 godina nalaze na prestižnoj listi najvećih globalnih kompanija "Fortune 500".

image

Geely Atlas Pro

Geely

Geely vozila karakteriziraju digitalizacija, automatizacija, pametne tehnologije i fleksibilnost, a primjenom strogih i iznimno preciznih inspekcijskih postupaka Geely kupcima osigurava vrhunske proizvode.

Četiri modularne platforme koje je razvila tvrtka - BMA (B-segment Modular Architecture), CMA (Compact Modular Architecture), SPA (Scalable Platform Architecture) i SEA (Sustainable Experience Architecture) - rezultat su suradnje njegovih četiri globalno istraživačkih-razvojnih centara i tri globalna dizajnerska centra, te zajedno s bogatim znanjem i iskustvom tvrtke, uvode marku novu eru "Geely 4.0".

image

Geely Atlas Pro

Geely

Grupa trenutačno zapošljava više od 120.000 ljudi diljem svijeta i ima više od 40 proizvodnih i montažnih pogona, 8 centara za istraživanje i razvoj, te 6 centara za dizajn u Sjevernoj Americi, Europi, te Kini i zemljama jugozapadne Azije.

Samo u Europi ZGH ima 10 centara za istraživanje, razvoj i dizajn, te 6 proizvodnih pogona, a automobilski odjel grupe Geely Auto Group uključuje Geely Auto, Lynk&Co, Geometry, Livan, Proton. Volvo Car Group marke Volvo i Polestar, a tu su i Zeekr Intelligent Technology, Lotus, LEVC, Radar Auto, Farizon in smart Automobile (zajedničko ulaganje s Daimlerom).

Geely neprestano traži mogućnosti za daljnje povećanje svoje tržišne prisutnosti, što čini na mnogo načina, između ostalog kroz suradnju s drugim proizvođačima automobila (Daimler, Renault, Aston Martin...) na raznim projektima, te kroz ulaganja u lokalnu proizvodnju u raznim dijelovima svijeta,uključujući Europu.

image

Geely Atlas Pro

Geely

Kao tvrtka posvećena održivosti i zaštiti okoliša, Geely Auto Group intenzivno ulaže u ekološki prihvatljivije tehnologije i razvija četiri ključna segmenta održivih pogona (električna vozila, hibridna vozila, plug-in hibridna vozila, kamioni na metanol).

Kompanija Geely Adria zastupa marku u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji te sada uvode Geely i na tržište Hrvatske. U ovom trenutku je otvoreno pet prodajno-servisnih centara, dok u bližoj budućnosti planiraju otvoriti dodatnih četiri.

SUV Atlas Pro

Prvi model Geely u Hrvatskoj koji se nudi kupcima je model Atlas Pro, kompaktni SUV s dužinom od 4544 mm, širinom 1713 mm i visinom 1831mm. Ispod poklopca se nalazi elektrificirani 1.5 T-GDI turbo benzinac sa starter-generatorom od 177 KS i 300 Nm dostupnih pri 1500/min, koji je uparen sa 7-DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom, te je model dostupan s pogonom na sva četiri kotača.

image

Geely Atlas Pro

Geely

Atlas PRO nudi bogatu serijsku opremu: LED prednja svjetla, digitalne instrumente od 7 inča, multimedijski sustav s ekranom od 12,3 inča osjetljivim na dodir, bluetooth hands-free vezu, povezivanje i projekciju zaslona pametnog telefona na multimedijski zaslon putem USB-a, sustav surround s pogledom od 360 stupnjeva oko vozila, 18 colne aluminijske naplatke, grijanja prednja i stražnja sjedala, grijani upravljač, električno podesiva grijana vanjska ogledala, start/stop sustav, inteligentnu kontrola dugih svjetala, električno pomicanje vozačevog sjedala u 6 smjerova, pomoć pri pokretanju i spuštanju vozila, elektroničku kontrolu stabilnosti, sustav protiv proklizavanja, prednje i stražnje parking senzore, grijane mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla...

image

Geely Atlas Pro

Geely

Atlas Pro nudi se sa širokim spektrom inovativnih sistema aktivne sigurnosti i pomoći vozaču koji su uključeni u paket ADAS Level 2 s radarom, 5 kamera i 8 ultrazvučnih senzora. ADAS Level 2 uključuje inteligentni adaptivni tempomat, automatsko kočenje u nuždi s detekcijom pješaka, upozorenje pri napuštanju prometne trake, pomoć pri zadržavanju trake, sustav za prepoznavanje prometnih znakova...

Cijena za trenutno jedini model u ponudi s vrhunskom opremom Flagship iznosi 34.990 eura, a povodom lansiranja uvoznik svakom kupcu osigurava set zimskih guma za samo 1 euro.

image

Geely Coolray

Geely

U prvom kvartalu 2024. na tržište dolazi i manji SUV model Coolray, a prema kraju godine očekuju se i drugi modeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:17