svi modeli

Od nove Alfe do Golfa, 2024. će biti spektakularna: Pogledajte koji noviteti dogodine stižu u salone

Donosimo kronološki popis novosti koje možemo očekivati u našim autosalonima tijekom iduće godine

Svi modeli 2024.

 auto klub

Nakon malo usporenog tempa tijekom korona krize i krize s nedostatkom dijelova, automobilska industrija ponovo hvata pun zamah. Zato će iduća godina biti spektakularna po broju novih modela koji dolaze na tržište. U nastavku vam donosimo kronološki popis novosti koje možemo očekivati u našim autosalonima tijekom iduće godine. Vrijeme lansiranja na tržište odnosi se na zapadnoeuropske države, pa je moguće da neki od ovih modela malo zakasne u Hrvatsku.

Siječanj

Prvi mjesec u godini je onaj s najviše novih proizvoda. Najekskluzivniji model koji dolazi u siječnju je svakako Alfa Romeo 33 Stradale, koji će biti dostupan kao V6 benzinska ili električna verzija. S obzirom na to da će biti proizvedeno samo 33 primjeraka, čisto sumnjamo da će neki od njih završiti i u Hrvatskoj. Od prizemnijih potpuno novih modela izdvajamo Renault Scenic E-Tech Electric, Volvo EX90, Mitsubishi Colt i ASX (preimenovani Renaultovi Clio i Captur) kao i novu Toyotu C-HR.

image

Alfa 33

Alfa Romeo

Alfa Romeo 33 Stradale

Audi Q4 e-tron/Sportback facelift

Honda CR-V

Hyundai Ioniq 5 N

image

Hyundai Ioniq 5 N

Kia Picanto

Kia Sorento facelift

Mercedes-Benz EQA facelift

Mercedes-Benz EQB facelift

Mitsubishi Colt

Mitsubishi ASX

Peugeot 208 i e-208

image

Peugeot 208

Peugeot

Renault Scenic E-Tech Electric

image

Toyota C-HR

Toyota

Toyota C-HR

VW T Cross

Volvo EX90

Veljača

Drugi mjesec u godini nam donosi tržišnu premijeru iščekivanog električnog Passata, VW ID.7. Dolaze i Lexus LBX, redizajnirana Toyota Yaris, mali Suzuki Swift i redizajn Ford Kuge. Od ekskluzivnih modela valja istaknuti dolazak novog Mercedes-Benza AMG GT.

Audi Q8 facelift

Ford Kuga facelift

Lexus LBX

image

Lexus LBX

Lexus

Mercedes AMG GT

Suzuki Swift

Toyota Yaris facelift

VW ID.7

image

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG

Ožujak

Ožujak je također zanimljiv mjesec, u kojem će biti nekoliko novosti iz Stellantisa. Počevši od novo predstavljenog potpuno električnog automobila Citroën e-C3, preko Peugeota 3008, koji je također prvi put na električni pogon, do Fiata 600. Dolazi i novi BMW X2 te redizajnirane Škode Scala i Kamiq, no najzapaženije novosti bi trebale biti nova "retro" Toyota Land Cruiser i redizajn Golfa.

image

BMW X2

BMW

BMW X2/iX2

image

Citroen e-C3

Citroen

Citroën e-C3

image

Fiat 600

Fiat

Fiat 600

Jeep Wrangler facelift

Mercedes-AMG GLC Coupé

image

Peugeot 208

Peugeot

Peugeot 3008

image

Peugeot 3008

Peugeot

Škoda Scala facelift

Škoda Kamiq facelift

Toyota Land Cruiser

VW Golf facelift

Travanj

Travanj je pun važnih dolazaka. Od željno iščekivane Dacie Duster preko VW Tiguana i Mini Countrymana do SUV-ova Hyundai Santa Fe, Renaulta Rafalea i Škode Kodiaq. Najuzbudljiviji su ipak sportski i super sportski automobili poput novog 100% električnog Porsche Boxstera i novog hiperautomobila marke Ferrari, dugo očekivanog nasljednika LaFerrarija. Očekuje se i da Jaguar konačno predstavi novi električni model, SUV prethodno poznat kao J-Pace.

image

Škoda Superb

Škoda

Škoda Superb

Dacia Duster

Ferrari hiperautomobil

Hyundai Santa Fe

Jaguar J Pace

image

Mini Countryman

Mini

Mini Countryman

Porsche Boxster EV

Renault Rafale

image

Škoda Kodiaq

Škoda

Škoda Kodiaq

VW Tiguan

Svibanj

Najveći događaj u svibnju bit će dolazak dugo očekivane nove Lancie Ypsilon. U salone dolaze i novi Mini Cooper SE, Mercedes-Benz CLE Cabriolet i dorađeni BMW serije 4, i4 te Cupra Leon.

BMW serije 4/i4 facelift

Cupra Leon facelift

Lancia Ypsilon

Maserati Quattroporte

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

image

Mini Cooper SE

Mini

Mini Cooper SE

Lipanj

U šestom mjesecu 2024. Audi na tržište uvodi Q6 e-tron, prvo vozilo na novoj EPP platformi. Range Rover istog mjeseca lansira električnu verziju svog najvećeg modela. MG također slavi 100. rođendan marke električnim roadsterom MG Cyberster. Najzanimljiviji bi trebao biti dolazak nove generacije Passata koji će biti dostupan samo kao karavan, a kad smo već kod karavana spomenimo i BMW-a serije 5 Touring.

Audi Q6 e-tron

BMW serije 5 Touring

DS9

Range Rover EV

MG Cyberster

Subaru Crosstrek

image

Vw Passat

VW

VW Passat

Srpanj

Novi električni mali gradski automobil zamijenit će Fiat Pandu, ali će biti malo veći od aktualnog modela. Vjerojatno će zadržati isto ime. Očekujemo i redizajn Forda Pume i Hyundaija Ioniqa 5, novu generaciju Opela Grandlanda i električni Mini Aceman. Honda bi trebala predstaviti nasljednika legendarnog S2000!

Fiat Panda EV

Ford Puma facelift

Hyundai Ioniq 5 facelift

Nasljednik Honde S2000

Mini Aceman

Opel Grandland

Kolovoz

U srcu ljetne sezone trebao bi se dogoditi tržišni debi električnog SUV-a Cupra Tavascan, ali i nove generacije BMW-a X3, koju će pratiti novi električni iX3. Očekuje se i nova generacija Mazde MX-5.

BMW X3

Cupra Tavascan

image

Cupra Tavascan

Cupra

Mazda MX-5

Mercedes AMG CLE

Toyota bZ3

Rujan

Kraj ljeta je obično vrijeme za tržišnu ofenzivu. Trebao bi stići dugo očekivani Porsche Macan EV, koji će biti napravljen na istoj osnovi kao Audi Q6 e-tron. Vidjet ćemo i novu generaciju Opel Crosslanda, ali i novu perjanicu Cupre, model Terramar. Mogao bi stići i mali električni Hyundai Casper.

image

Cupra Terramar

Cupra

Cupra Terramar

Hyundai Casper EV

Opel Crossland

image

Porsche Macan EV Prototip

Porsche

Porsche Macan EV

VW ID.7 Variant

Listopad

U listopadu dolaze važne novosti za ljubitelje premium sportskih modela. Očekuje se redizajn za BMW M3 i M3 Touring te AMG varijante nove E-klase. Range Rover bi trebao uvesti novu električnu verziju Evoquea, a Peugeot novi električni 5008.

BMW M3 i M3 Touring facelift

Range Rover Evoque

Mercedes-AMG E-klasa

Peugeot 5008

Studeni

Jedan od željno iščekivanih noviteta godine je mali Renault 5 koji se vraća kao električni automobil.

Novi francuski automobil sa sobom će donijeti još najmanje dvije izvedenice. Sportska varijanta pod imenom Alpine A290 i nova Nissan Micra dijelit će osnovu s njim. Bit će predstavljen i novi električni Audi A6 e-tron. Očekuje se i novi M5 s oko 700 KS.

Alpine A290

Audi A6 e-tron

BMW M5 i M5 Touring

Nissan Micra

image

Renault 5 Concept

Renault

Renault 5 E-Tech

Prosinac

Prosinac će možda biti nešto mirniji, ali zanimljivih noviteta i dalje neće nedostajati: bit će predstavljeno električno terensko vozilo Jeep Recon i Mercedes-Benz EQG. Očekuje se i tržišna premijera sedmerosjeda Citroën C3 Aircross, vjerojatno prvo samo u električnoj verziji.

Citroën C3 Aircross

Jeep Recon

Nasljednik Lamborghinija Huracana

Mercedes-Benz EQG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 00:39