IMA KARAKTER

Renderi BMW-a X7 prikazuju facelift najvećeg bavarskog SUV-a s radikalno izmijenjenim licem

Prema najnovijim renderima koji skidaju kamuflažu s prototipa, facelift budućeg X7 zaista izgleda ‘hrabro‘

2023 BMW X7 Facelift (render)

 Kolesa.ru

BMW-ov voditelj odjela za dizajn, Domagoj Dukec, u razgovoru s Autocarom prošli mjesec rekao je kako dizajni novih BMW-a trebaju biti ‘hrabri i smisleni’. Prema najnovijim renderima koji skidaju kamuflažu s prototipa, facelift budućeg X7 zaista izgleda 'hrabro'. Naime, iako luksuzni SUV nije prvi koji ima podijeljena prednja svjetla s LED trakom, malo tko je ovo očekivao.

Dizajn prednjih svjetala pomalo podsjeća na drugu generaciju Citroena C4 Picassa koji je predstavljen 2013. godine. Neki Škodini SUV-ovi i Hyundai Santa Fe imaju sličan raspored, a usvojit će ga i sljedeća generacija Serije 7, kao i vodeći X8 i XM koji stižu prije kraja ove godine.

image

2023 BMW X7 Facelift (render)

Kolesa.ru

Kolesa.ru pokušao je neslužbeno prikazati što nas čeka s X7 tako da je digitalno uklonio kamuflažu koju smo mogli vidjeti na špijunskim fotografijama prototipa. Prednja rešetka ostaje velika kao i prije, ali se više ne proteže skroz do dna, kao što je slučaj s nekim drugim Bavarcima, uključujući M3, M4 i Seriju 4 Gran Coupe, uz neke EV-ove.

Iako su promjene na prednjoj strani značajne, straga očekujemo samo suptilne promjene s LED stražnjim svjetlima i ispušnim sustavom, koji će biti četverostruki za M50i. Dodatne bitnije preinake dogodit će se u unutrašnjosti, gdje X7 dobiva najnoviji iDrive 8 koji koristi dva ekrana, poput onih koje smo vidjeli u Seriji 2 Active Toureru i iX-u. I prototipi facelifta Serije 3 primijećeni su u istim postavkama.

Osvježeni X7 trebao bi stići sljedeće godine, i to ne više kao vodeći SUV, s obzirom na to da bi X8 i XM trebali biti predstavljeni u narednim tjednima. Glasine govore da će to biti model na kojem je radio M odjel, te da će koristiti hibridni pogon sposoban za više od 650 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 08:17