PREMIJERA

Ovo je novi BMW Serije 2 Active Tourer: Bavarski monovolumen dobio i hibridni pogon s 322 KS

Najočitija razlika u odnosu na odlazni model je veća prednja maska u koju je ugrađen radarski senzor za nove napredne funkcije
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
 BMW

BMW je otkrio drugu generaciju BMW-a Serije 2 Active Tourera s osvježenim izgledom, poboljšanom tehnologijom i novom linijom pogona. I dalje je blisko povezan s nedavno obnovljenom Serijom 2 Coupe, zadržavajući FAAR platformu s prednjim pogonom.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Najočitija razlika u odnosu na odlazni model je povećana prednja maska u koju je ugrađen radarski senzor za neke od novih naprednih funkcija pomoći vozaču te aktivni zračni poklopac za poboljšanu aerodinamiku. Treba spomenuti i nov dizajn prednjih i stražnjih svjetala te bočnih nabora.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Novi Active Tourer je i nešto veći nego prije – 32 milimetara u duljinu, 24 milimetara u širinu te 21 milimetar u visinu. Međuosovinski razmak ostao je isti na 2670 milimetara, iako su prednji kotači 25 milimetara, te stražnji za 26 milimetara udaljeniji od osovina.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Najviše izmjena vidljivo je u kabini, za koju BMW navodi da je inspirirana njegovim vodećim električnim automobilom – iX SUV-om. Ona uključuje jednodijelni zakrivljeni zaslon koji sadrži 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču te 10,7-inčni infotainment zaslon.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Oba koriste BMW-ov najnoviji iDrive infotainment sustav osme generacije, a na sučelju koje podsjeća na pametne telefone smještene su gotovo sve kontrole automobila.

Time su izbačene mnogi fizički prekidači odlaznog modela, a sve se može prilagoditi tako da nudi brz pristup uobičajenim funkcijama.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Nove značajke uključuju pomoćnika za satelitsku navigaciju u proširenoj stvarnosti, glasovne kontrole za niz funkcija, infotainment sustav s vašim pametnim telefonom te ažuriranja softvera bežičnim putem.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

Nova Serija 2 Active Tourer nudit će se uz turbobenzinske 1,5-litrene trocilindraše od 168 KS i 2,0-litrene četverocilindraše od 215 KS. Oboje izvedbe opremljene su i blagom hibridnom tehnologijom od 48 V, a tu je i 2,0-litreni dizelaš. Svi su upareni sa 7-brzinskom automatikom s dvostrukom spojkom.

image
2022 BMW Serija 2 Active Tourer
BMW

BMW će uskoro također predstaviti i dva benzinska plug-in hibridna sklopa s električnim motorom na stražnjoj osovini, u izvedbama s 242 KS i 322 KS, s električnim dometom od 80 kilometara.

Prve narudžbe u Europi počinju u ožujku sljedeće godine, a cijene startaju na 267.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:21