BORBA PROTIV LAŽNJAKA

Traže se cinkaroši: Ferrari nudi nagradu svima koji pronađu i prijave ‘lažni Ferrari‘

Marka iz Maranella nedavno je tužila i dobrotvornu organizaciju zbog korištenja riječi Purosange
 The STREKAL/ Youtube7screenshot

Talijanski proizvođač automobila pokrenuo je program Ferrari Anti-Counterfeiting Reward‘ koji potiče sve koji vide lažnjak, repliku ili kopiju Ferrarija da ga prijave.

Svi koji identificiraju ‘lažnjak‘ bit će nagrađeni, piše Drive koji navodi da detalji o konkretnom poklonu nisu objavljeni.

image
Cars & Bids

Ferrari je započeo mnoge sudske procese kako bi zaštitio svoju marku - od zabrane prodaje krivotvorenih modela svojih bolida Formule 1 do zaštite svog logotipa.

Marka iz Maranella nedavno je tužila i dobrotvornu organizaciju zbog korištenja riječi ‘Purosangue‘, imena njegovog SUV-a.

image

Ferrari logo (ilustracija)

Web Screenshot

Najnoviji program darivanja ljudi koji prijave ‘lažnjake‘ naglašava koliko je unosan posao proizvodnje krivotvorenih sportskih automobila i prijetnju koju predstavlja proizvođačima pravih automobila.

Prije četiri godine, policija je zatvorila tvornicu u Brazilu koja je proizvodila lažne sportske automobile talijanskih marki Ferrari i Lamborghini, klasificirajući ih kao ‘prototipove‘. Ilegalna tvornica navodno proizvodila je replike automobila za 70.000-100.000 dolara.

Da je bila riječ o pravim modelima, svaki od tih primjeraka koštao bi između 600.000 i milijun dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:18