NOVI PRISTUP

Volkswagen prelomio: ‘Vraćamo fizičke prekidače u kabinu, to je želja naših kupaca‘

Interijeri budućih Volkswagena bit će inspirirani rješenjima konceptnog ID.2all s više fizičkih prekidača

Volkswagen ID.2all 

 Volkswagen AG

Moderni novi automobili krcati su naprednim tehnologijama, a u nadmetanju oko vizualnih rješenja u unutrašnjosti proizvođači u pravilu koriste masivne zaslone osjetljive na dodir.

Pritom sve važnije funkcije sele na njih dok su klasični prekidači postali ugrožena vrsta. Iako zasloni izgledaju odlično i podižu kompletan dojam unutrašnjost, činjenica je kako je određene funkcije puno lakše kontrolirati putem ‘običnih prekidača‘.

image

Fizički prekidači, ilustracija

Honda

Najbolji primjer su funkcije klime koje se koriste često i prilikom vožnje, pa je vrlo važna mogućnost podešavanja klime bez micanja pogleda s ceste.

Za razliku od većine koja i dalje ustraje na glomaznim dodirnim zaslonima, njemački Volkswagen ipak je odlučio poslušati želje svojih kupaca.

Dizajner interijera u Volkswagenu Darius Watola rekao je da je koncept ID.2all ‘pokazao novi pristup za sve modele‘ i da je to odgovor na ‘povratne informacije kupaca‘, navodi Autocar.

image

VW id 2all

VW

On je rekao da su ‘europski kupci imali drugačije želje nego oni na drugim svjetskim tržištima te da su željeli ‘više fizičkih prekidača‘. Stoga će se koncept više prekidača predstavljen u modelu ID.2all naći na svim budućim električnim vozilima tvrtke.

image

Volkswagen ID.2all

Volkswagen

Nova unutrašnjost ima niz fizičkih, osvijetljenih prekidača za klimu i ‘joystick‘ na središnjem tunelu za upravljanje zaslonom, slično kao BMW iDrive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:32