POSAO CVATE

Za svijet je 2021. godina bila vrlo teška, ali ne i Rolls-Royce: Prodaja je bila najbolja ikad!

Prodaja je porasla za 49 posto u 2021. u odnosu na 2020., što pokazuje da se luksuzni ultraluksuzni segment auto-industrije oporavio

Rolls-Royce Ghost Black Badge

 Rolls-Royce

Čudna 2021. godina i nije bila baš najbolja godina za svijet, ali izuzetno bogati još uvijek mogu kupiti sve što im srce poželi, a čini se da su to Rolls-Royceovi. Proizvođač automobila u vlasništvu BMW Grupe je u ponedjeljak izvijestio kako je 2021. bila njegova najbolja godina ikad u smislu izravne prodaje.

image

Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce

Prema Rolls-Royceu, prodaja je porasla za 49 posto u 2021. u odnosu na 2020. godinu, što pokazuje da se ultraluksuzni segment auto-industrije u potpunosti oporavio. Pričamo o ukupno 5586 vozila isporučenih na globalnoj razini, što je najviše što je britanski proizvođač ikada isporučio u svojih 117 godina postojanja. Ova brojka također je reprezentativna za rekordnu prodaju svih vremena u ključnim regijama, poput Amerike, Azije-Pacifika i Velike Kine.

image

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce

Potražnja je bila posebno velika za novim Ghostom u Black Badge izvedbi, kao i za SUV Cullinan, na kojeg klijenti troše veliki novac zbog programa personalizacije. U 2021. godini, narudžbe su dosegnule rekordne razine, a proizvođač automobila istaknuo je nekoliko posebnih konstrukcija, uključujući i onu izrađenu u suradnji s posebnim brendom Hermes. A tu je bio i Boat Tail kojeg su naručili Beyonce i Jay Z.

image

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce

Zanimljivo je da je i niži sloj superbogatih, ili jednostavno onih koji nisu željeli čekati na svoje personalizirane automobile, također navalio u kupovinu, jer je Rollsov program Provenance također zabilježio rekordnu prodaju rabljenih vozila prošle godine.

image

Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce

'Ovo je doista bila povijesna godina za Rolls-Royce Motor Cars', rekao je Torsten Müller-Ötvös, predsjednik i izvršni direktor Rolls-Roycea. 'Unutar 12 mjeseci zabilježili smo najveću godišnju prodaju ikad, pokrenuvši najnoviji dodatak u našoj Black Badge obitelji, koja je zapanjila svijet svojim mogućnostima izrade karoserija i napravila ogroman napredak u našoj potpuno električnoj budućnosti. Kao i uvijek, to su omogućili izvanredni ljudi u kući Rolls-Roycea, našem međunarodnom timu i našoj globalnoj mreži zastupnika'.

image

Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce

Sljedeće za Rolls, osim puno veće prodaje budući da se narudžbe sada protežu gotovo godinu dana, je lansiranje novog električnog vozila, Spectre, koje će biti predstavljeno kasnije ove godine, a na tržištu se očekuje 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:11