san kolekcionara

Jedan od samo pedeset primjeraka BMW-a 3.0 CSL pojavio se u oglasu, cijena će vas oboriti s nogu!

Isporučuje 560 KS, a da stvar bude još bolja, uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

BMW 3.0 CSL

 BMW

U studenom 2022., godine povodom 50 godina M odjela, BMW je lansirao model 3.0 CSL s najsnažniji rednim šestakom u povijesti marke ispod poklopca, kao svojevrsno remek-djelo na kotačima i modernu interpretaciju slavnog trkaćeg pretka iz 1970-ih 3.0 CSL, poznatog i kao "Batmobile".

image

BMW 3.0 CSL

BMW

Sada, za one koji su propustili priliku za narudžbu, njemački trgovac luksuznih automobila, Luxury Cars Hamburg, pruža priliku za ispravak te pogreške. Naravno, pod uvjetom da imate dovoljno sredstava na računu ili ste možda dobili na lutriji. Jedan od pedeset primjeraka ovog modela trenutno je dostupan po cijeni od 1,249.000 eura!

Je li to više od tvorničke cijene? Točan odgovor nije moguće potvrditi jer BMW nikada nije objavio preciznu cijenu. Spekulacije od 750.000 eura nisu ni potvrđene ni opovrgnute, čineći ovaj BMW 3.0 CSL potencijalnom investicijom koja bi brzo mogla valorizirati vrijednost, a sretni kupac će dobiti jedinstveni primjerak.

image

BMW 3.0 CSL

BMW

S obzirom na trenutnu kilometražu od samo 25 kilometara, može se pretpostaviti da automobil gotovo nikada nije vozio dulje od nekoliko minuta po javnim cestama. Oglašivač tvrdi da je ovaj coupe imao samo jednog prethodnog vlasnika, a prva registracija datira iz srpnja 2023., podržavajući teoriju da je ovaj model kupljen kao investicija, a ne kao svakodnevno prijevozno sredstvo ili kolekcionarski primjerak.

Iako oglas ne pruža detalje o specifičnostima vozila, kolege s BMW bloga ističu da su svi primjerci izrađeni u istoj konfiguraciji. Vanjski izgled je u boji Alpine White s posebnom M bojom, kao počast originalnoj E9 seriji 3.0 CSL proizvedenoj između 1971. i 1975. godine.

image

BMW 3.0 CSL

BMW

Povijesni model BMW-a 3.0 CSL koji se proizvodio od srpnja 1973. do studenog 1975., isporučivao je snagu od 152 kW (206 KS) iz 3153 ccm. Zbog opsežnog aerodinamičkog paketa, uključujući ogromno stražnje krilo, dobio je nadimak "Batmobile" i bio spremljen u prtljažniku jer njegovo korištenje na cestama nije bilo legalno.

Vraćajući se na moderni 3.0 CSL, svaki od pedeset primjeraka dolazi s ručnim mjenjačem od šest brzina i poboljšanim 3.0-litrenim šestocilindričnim motorom koji pruža 560 KS i 550 Nm okretnog momenta.

BMW je koristio posebne proizvodne metode za gotovo ručno sastavljanje ove limitirane serije, uključujući jedinstvene procese oblikovanja i zavarivanja za šire lukove kotača u usporedbi s serijskim M4, na kojem se temelji novi 3.0 CSL. Za vanjsko bojanje, zaduženo je posebno radno mjesto u lakirnici Dingolfing, dok je završna montaža izvršena u posebnoj radionici u Moosthenningu, blizu Dingolfinga, kojom također upravlja BMW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:13