Redovito održavanje

Provjereno: Ovo je devet automobila čiji motori bez problema prelaze više od milijun kilometara

Nakon što nam neki auto pažnju zaokupi svojim dizajnom, iduća stvar na koju kupci najviše obraćaju pažnju je njegova pouzdanost

Automobili koji su prešli više od milijun kilometara

Kada kupujete novi automobil, nakon što nam je zaokupio pažnju svojim dizajnom, jedna od stvari na koju kupci najviše obraćaju pažnju je njegova pouzdanost. Činjenica da s većom ili manjom sigurnošću znamo da se radi o vozilu koje će biti s nama dugi niz godina važan je čimbenik pri kupnji i koliko ćemo u njemu proći kilometara bez problema.

Treba znati da postoje kombinacije modela i motora koje mogu bez problema premašiti i milijun kilometara. U slučaju da ga imate i na njega ne morate stavljati više novca od samog održavanja, bez ozbiljnijih kvarova, znajte da imate blago. Ovo je popis automobila koji provjereno mogu voziti preko milijun kilometara.

1. Mercedes 240D

image

Mercedes 240D

Mercedes-Benz

Mercedes 240D je jedan od onih automobila s kojim biste mogli nekoliko puta obići svijet. Osim toga, tržište rabljenih dijelova je ogromno, a gotovo sve njegove komponente možete pronaći na internetu. Postoji razlog zašto ih taksisti u sjevernoj Africi uglavnom odbijaju umiroviti.

2. Volvo P1800

image

Volvo P1800

Volvo

Normalno je da je motor s gotovo pet milijuna kilometara više puta doživio generalku. U ovom slučaju govorimo o tri, budući da je 1.8 od 100 KS ovog Volva P1800 star već više od 50 godina i iza sebe ima puno priča. Vlasnik mu je umirovljeni američki profesor koji voli putovati svojim švedskim automobilom. Ali naravno, tretman koji je imao bio je najbolji.

3. Saab 900 Turbo

image

Saab 900 Turbo

Saab

Postoji Saab 900 Turbo koji je prešao milijun kilometara. Danas se nalazi u muzeju u SAD-u, a iako je brtva glave morala na popravak čak tri puta, u 1,6 milijuna kilometara nije bilo potrebno dirati mjenjač, motor... ili turbo. Pravi podvig za ovaj švedski klasik s 2,0-litrenim benzincem i 175 KS.

4. BMW 325i (E30)

image

BMW Serija 3 (E30)

BMW

Eksperiment koji je proveo Mobil1 doveo je do toga da BMW 325i E30 prijeđe više od 1,5 milijuna kilometara. Ovaj se test temeljio na stavljanju na dinamometar i kotrljanju četiri godine pri brzini od oko 130 km/h. Međutim, uvjeti korištenja u kojima je prešao tu udaljenost manje su vrijedni od onih drugih automobila na ovom popisu. Ali napraviti te kilometre - napravio ih je.

5. Škoda Octavia i Superb

image

Škoda Octavia

Škoda

Koliko ste taksista vidjeli sa Škodom Octavijom ili Škodom Superb? Motor 1.9 TDI jedan je od tih "vječnih motora". Ovisi o verziji, ali ima snagu od oko 100 CV, iako ono što se najviše ističe - osim njegove pouzdanosti - je niska potrošnja goriva. Dakle, sljedeći put kada uđete u Škodin taksi provjerite njegov brojač kilometara.

6. Lincoln Town Car

image

Lincoln Town Car

Lincoln

Sjevernoamerikanci vole brinuti o automobilima kako bi oni postali klasici. Upravo se to dogodilo s Lincoln Town Carom umirovljenog gospodina iz Kansasa koji je sa svojim automobilom prešao 2 milijuna kilometara. Za sve to vrijeme samo se jednom trebalo otvoriti motor i mjenjač. Proizvođač je odobrio doživotno jamstvo na mnoge komponente vozila.

7. Subaru Forester

image

Subaru Forester

Dobra priča o dugovječnom automobilu ispričana je prije samo nekoliko mjeseci s ovim Subaru Foresterom. Riječ je o modelu u vlasništvu Jernera Junga, slovenskog glazbenika koji ju je kupio 1998. godine. S njom je nekoliko puta obišao svijet, prevalivši milijun kilometara.

8. Volkswagen Buba

image

Volkswagen Buba

Volkswagen AG

Ne čudi da je jedan od najprodavanijih automobila u povijesti, poput Volkswagenove Bube, jedan od onih koji je uspio prijeći milijun kilometara. Buba se može pohvaliti primjerkom koji je premašio 2,5 milijuna, zapravo.

9. Toyota Highlander

image

Toyota Highlander

Toyota

Toyota Highlander također se ušuljala na ovaj popis. Primjerak iz 2006. prešao je više od 1,6 milijuna kilometara prije nego što je stradao u uraganu Ian na Floridi 2022. U zamjenu za njegovu odanost brendu, Toyota je vlasniku, Marku Milleru, dala potpuno novi Highlander početkom ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. srpanj 2023 19:20