američki ponos

Već sada su skupi: Ovo je 6 starih američkih automobila koji će uskoro koštati pravo bogatstvo

U vrijeme kada inflacija ne prestaje rasti, staviti karte na kupovinu budućih klasika može biti prilično pametan potez

Dodge Viper

 Dodge

U vrijeme kada inflacija ne prestaje rasti, staviti karte na automobilsku industriju da biste vidjeli kako nekim automobilima raste vrijednost prilično je pametno. Ovaj put vam pokazujemo neke od starih američkih automobila koji će uskoro koštati pravo bogatstvo.

1. Dodge Viper

Prvi od starih američkih automobila koji će uskoro koštati mnogo je Dodge Viper, automobil koji se na europskim prometnicama rijetko može vidjeti. Riječ je o prvoj generaciji, modelu koji se stekao reputaciju kao jedno od najtežih vozila za vožnju.

image

Dodge Viper

Dodge

Ne smatra se klasičnim "muscle" automobilom, a tijekom pandemije ste ga mogli kupiti za manje od 30.000 eura. Sada ga je već teško naći za manje od 50.000 eura, a cijena ide gore. Opremljen je atmosferskim 8,0-litrenim V10 i ima oko 450 KS. Jedan je od najboljih američkih motora ikada.

2. Chevrolet Corvette

Ako osobno poznajete bilo kojeg vlasnika Chevrolet Corvette, znat ćete koliko su raznolike kada su u pitanju razni detalji. To je jedan od velikih razloga zašto cijene ovog modela rastu samo u najtradicionalnijim verzijama.

image

Chevrolet Corvette

Chevrolet

Nije iznenađujuće da je varijanta C4 jedna od varijanti s najbržim rastom cijene u posljednjih nekoliko godina. Sada, ako jako dobro tražite i budete strpljivi, još uvijek ga možete pronaći po razumnoj cijeni, koja je i dalje visoka. Jedan je nedavno prodan za otprilike 50.000 eura.

3. Ford Mustang

Baziran na Fordu Mustangu SN95, Mustang SVT Cobra, kojeg će biti vrlo teško pronaći ne samo kod nas, već i diljem europskog kontinenta, jedan je od najtraženijih ikad napravljenih. Osim toga, dostupan je s različitim vrstama motorizacije.

image

Ford Mustang

Ford

Jedan od njih bio je jedan od najistaknutijih posljednjih desetljeća. V8 obujma 4,6 litara i snage oko 400 KS. Unatoč tome, upravo sada možete kupiti jedan za oko 15.000 eura.

4. Pontiac Firebird Trans Am

Nije tajna da Pontiac Firebird Trans Am puno vrijedi, ali jedina varijanta koja još nije počela cvjetati u tom smislu je ona koja se proizvodila između ranih 90-ih i 2000-ih. Mnogo je kolekcionara koji su počeli vidjeti zanimljiv potencijal u njemu.

image

Pontiac Firebird Trans Am

Pontiac

Zbog svoje ekskluzivnosti i ciljane publike, možemo se kladiti da će mu cijena znatno porasti u sljedećih nekoliko godina. Uostalom, mnogi Pontiac Firebird Trans Am koji su dio posebnih izdanja već su iznad 35.000 eura.

5. Chevrolet Camaro

Četvrta generacija Chevrolet Camara je često krivo shvaćen "muscle" automobil. Njegov izgled mnogo je robusniji od onoga suvremenog Mustanga, a dolazio je s V6 i V8 benzinskim motorima. U svakom slučaju, mnogi još uvijek žele imati primjerak ovog Chevroleta u svojoj garaži.

image

Chevrolet Camaro

Chevrolet

Pogotovo ako govorimo o verziji Z28. Bio je jedinstven zbog svog izgleda, svog V8 motora s gotovo 300 KS snage i činjenice da je bio Safety Car na Indianapolisu 500 1993. godine. Trenutačno ga možete kupiti po cijeni između 10.000 i 15.000 eura. No ti iznosi neće još dugo biti takvi.

6. Ford Focus

Da, i dalje čitate popis starih američkih automobila koji će uskoro doživjeti porast cijene. Ford Focus RS prve generacije kod nas već ima visoku cijenu, budući da se primjerci mogu naći već od otprilike 18.000 eura.

image

Ford Focus

Ford

No, sve naslućuje, prema trendu koji tržište prati s ovim modelom, da će uskoro poskupjeti. Za podsjetnik, opremljen je 2,0-litrenim benzinskim motorom s nešto više od 200 KS snage i vrlo radikalnim i dinamičkim ponašanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:33